TVR a intrat în colaps total. Nu mai are președinte-director general.

178

TVR este în colaps total. Nu mai există un președinte-director general care să semneze hârtiile oficiale și salariale și nu poate nici măcar fi impus unul chiar și interimar. Legislația nu a prevăzut o astfel de situație. Și evident că a început și războiul politic.

În timp ce liberalii acuză faptul că majoritatea PSD-UNPR-ALDE nu țin cont de propunerea noul Consiliu de Administrație al TVR care a propus un om, reprezentanții majorității susțin că nu putea fi votat un om care nici măcar nu are facultate și nici un fel de calificare pentru funcția de președinte-director general.

 

Alina Gorghiu, co-președinte PNL:

”Asistăm la un teatru absurd al PSD. PSD a chiulit de la acest vor important. PSD nu a înțeles să participe dacă noul CA al SRTV nu a susținut omul lor. Și dacă domnul Dragnea nu are TVR-ul nu mai poate dormi noaptea. Nu am mai văzut partid ca ăsta. Vor toate funcțiile. Le mulțumesc colegilor mei pentru efort. Acum activitatea TVR e total blocată”.

Călin Popescu Tăriceanu, co-președintele ALDE:

”S-a constatat lipsa cvorumului. Sunt profund dezamăgit că acest nou CA nu a fost în stare să găsească o persoană care la 42 de ani să aibă terminată o facultate. De asemenea… persoana desemnată de președinte are dovadă de colaborator al fostei poloții politice de la CNSAS. Nu merge așa. Asta nu e înnoire a clasei politice”