Cinci şcoli gimnaziale din judeţ sunt vizate de Direcţia de Sănătate Publică Olt în vederea realizării unui studiu privind evaluarea stării de nutriţie a elevilor. Studiul se va realiza asupra a 100 de elevi din clasele I-IV.
Pentru a stabili dacă au o alimentaţie corectă şi cum influenţează hrana mult prea bogată în calorii sau, din conră, mult prea săracă, sănătatea copiilor noştri, anul acesta, starea de nutriţie a elevilor din ciclul primar va fi realizată pe baza unui studiu realizat pe un eşantion de 100 de copii, şcolile fiind alese aleatoriu. Etapa a II-a a acestui studiu realizat de DSP Olt se va realiza la Şcoala Protopopescu Slatina, Şcoala Virgil Mazilescu Corabia, Şcoala Gimnazială Strejeştii de Jos, Şcoala Gimnazială Vădăstriţa şi Şcoala Gimnazială Valea Mare, în perioada 9 – 31 mai.
Anul trecut, evaluările medicilor şcolari au arătat că un sfert dintre copiii din Olt prezintă tulburări de dezvoltare, numărul copiilor dizarmonici ajungând la 2.195. Dintre aceştia, 60% o reprezintă copiii cu plus de greutate faţă de media vârstei lor, în fiecare clasă existând cel puţin câte un copil supraponderal. Îngrijorător este faptul că tendinţa de greutate peste media vârstei coboară la vârste foarte mici, copii mult prea „bine crescuţi” fiind 1.322, iar cei cu dezvoltare fizică dizarmonică cu minus de greutate fiind 873. Specialiştii au observat că numărul copiilor supraponderali este cu mult mai mare decât al celor prea slabi.