Procurorii olteni, campioni la solţionarea dosarelor

497
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalului Olt, Anca Anuţa, s-a declarat mulşumită de activitatea colegilor săi

Un dosar la două zile a soluţionat fiecare procuror oltean anul trecut. Cu această activitate intensă, parchetul judeţean s-a situat pe primul loc în regiune. Datele au fost făcute publice de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuţa, în cadrul unei conferinţe de presă în care a prezentat succint bilanţul instituţiei pe anul trecut.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a avut, anul trecut, de rezolvat aproape 26.200 de dosare, 11.163 dintre  fiind soluţionate. Această performanţă s-a reuşit în condiţiile unui deficit de personal de aproape 20%.

,, Trebuie precizat faptul, deloc lipsit de importanţă, că schema tuturor procurorilor la nivelul judeţului Olt este de 39. Însă, din nefericire, anul trecut, ca de altfel în ultima perioadă, schema a fost una incompletă, respectiv de 32 de procurori, deci cu şapte mai puţin, ceea ce şi-a pus amprenta asupra activităţii noastre”, a declarat prim-procurorul Anca Anuţa.
Cu o medie pe procuror de 146 de dosare soluţionate, anchetatorii olteni se situează pe primul lor în Oltenia, în clasamentul întocmit de Parcghetul General.

,, Media pe procuror este de 13,27% şi este foarte bine. Este o stastistică făcută la nivel de Parchetul General şi dacă ne raportăm la celelalte parchete de pe lângă tribunale din raza de competenţă a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, şi am în vedere Doljul, Gorjul şi Mehedinţiul, Oltul se situează cel mai bine comparativ cu celelalte judeţe, unde procentele sunt de 7, 8, 9%”, a mai spus prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.
Anca Anuţa a mai precizat că procurorii noştri au reuşit şi alte performanşe notabile precum ,,reducerea cauzelor nesoluţionate, mai ales a dosarelor mai vechi de un an, unde s-a înregistrat o scădere cu 21%, şi reducerea numărului de achitaţi definitiv cu 47%”.