Primarii de la Cungrea şi Osica de Jos, trimişi în judecată

651
Mai mulţi primari si funcşionari publici au ajuns, anul trecut, pe mâna procurorilor olteni

Mii de olteni au avut de a face anul trecut cu procurorii din judeţ. Printre aceştia se numără mai mulţi primari şi viceprimari dar şi zeci de angajaţi sau fosşti angajaţi ai instituţiilor statului. Fostul dar şi actualul primar de la Cungrea precum şi edilul de la Osica de Jos, Ion Murguleţi şi Dorel Alexe, respectiv Nicolae Amzu au fost trimişi în judecată pentru diverse infracţiuni economice săvârşite în exerciţiul funcţiunii. Alături de ei, în cauzele care-I vizează, sunt puşi sub acuzaţie şi mai mulţi angajaţi ai administraţiilor locale.

,,Ne propuneam anul trecut să acordăm o atenţie sporităcauzelor având ca obiect infracţiuni economico-financiare şi infracţiuni de corupţie. Şi aici, ca şi obiectiv pentru a fi dus la îndeplinire, am dispus ca toate dosarele din teritoriu care au avut un astfel de obiect să fie preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, ceea ce am şi făcut. În domeniul fraudei la achiziţiile publice am desemnat un procuror care să instrumenteze exclusiv aceste cauze care sunt destul de multe. Am reuşit, totuşi, la sfârşitul lui 2015 să avem dosare soluţionate, două dintre acestea cu rechizitorii, ceea ce este o premieră raportat la ultimii ani. Au fost trimişi în judecată doi primari şi un viceprimar pe achiziţii publice”, a precizat prim-procurorul Anca Anuţa.

Potrivit lui Anuţa, la începutul lunii decembrie 2015, procurorii olteni l-au trimis în judecată pe Ion Murguleţ, fostul primar din comuna Cungrea, pentru abuz în serviciu, în acest dosar, care se judecă la Judecătoria Slatina, fiind luate şi măsuri asiguratorii dar şi pe fostul viceprimar Dorel Alexe, actualul edil. Tot în decembrie 2015, procurorii au procedat la fel şi ăn ceea cel priveşte pe Nicolae Amzu, primarul comunei Osica de Jos. Acesta a fost trimis în judecată împreună cu alte cinci persoane, ulele fiind angajate ale administraţiei locale.

În anul 2014, au fost soluţionate 59 astfel de cauze, iar în 2015 au fost 81.