În 2016, punctele de penalizare vor putea fi răscumpărate

1157

Banii vor vorbi de acum încolo și pentru șoferii penalizați în trafic. Potrivit unui proiect de lege care dorește modificarea în totalitate a Codului Rutier, șoferii care rămân fără permis își vor putea răscumpăra punctele de penalizare, astfel încât, cei care au bani, vor putea evita să cumuleze cele 15 puncte care conduc automat la suspendarea dreptului de a conduce.

Șoferii care au bani ar putea conduce nelimitat, adică Poliția rutieră nu le va  suspenda niciodată permisul, întrucât, potrivit unui proiect de lege depus anul trecut la Parlament, cei care rămân fără permis își vor putea răscumpăra punctele de penalizare. „Art.401 – (1) Fiecare punct de penalizare aplicat poate fi răscumpărat până în momentul în care a intervenit de drept, suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, ca măsură administrativă, iar contravenientul face dovada achitării amenzii contravenționale aplicate prin procesul-verbal respectiv”, se spune în propunerea care dorește modificarea actualului Cod Rutier.

Astfel, un punct de penalizare va putea fi cumpărat, iar valoarea acestuia va fi egală cu valoarea unui punct-amendă. În prezent, un punct-amendă valorează 105 lei, reprezentând 10% din salariul minim pe economie.