Percheziţii la falşi avocaţi din Olt

389

Zeci de poliţişti din capitală efectuează trei percheziţii în Olt şi una în Vâlcea la persoane care pretindeau că fac parte din Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR) şi organizau cursuri de avocatură, contra cost, care ar fi oferit persoanelor vătămate dreptul să profeseze ca avocat, atât în România, cât şi în alte ţări europene. Prejudiciul în acest dosar a fost estimat la suma de 40.000 de euro.

Percheziţiile sunt efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. În Olt au fost vizate două locaţii din Slatina şi una din Strejeşti. Oamenii legii au de pus în aplicare şi cinci mandate de aducere. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, subinspectorului de poliţie Bogdan Ghebaur, din Slatina au fost ridicaţi doi martori, iar din comuna Strejeşti doi dintre suspecţi. Toate într-un dosar de înşelăciune, potrivit Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Anchetatorii susţin că persoanele suspectate, doi italieni şi o româncă, percepeau câte 1.500 de euro pentru cursul respective. Ei au reuşit să înşele 27 de persoane, cetăţeni italieni.
Într-un comunicat de presă al DGPMB se arată că, din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că, în perioada 2014 – 2015, bănuiții, pretinzând că au calitatea de reprezentanți al unui barou de avocatură, au indus în eroare mai multe persoane, oferindu-le în schimbul unor sume de bani posibilitatea absolvirii unui curs ce le-ar permite ulterior să profeseze ca avocat, atât în România, cât şi în alte ţări europene.

Persoanele vizate urmează să fie duse la sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale.