Semnarea Protocolului PSD-UNPR, amânată

108
Nimeni nu a suflat vreo vorbă despre când şi dacă va mai fi semnat protocolul de colaborare dintre PSD şi UNPR pentru alegerile din acest an

Gabi Oprea, liderul progresiştilor l-a anunţat pre preşedintele PSD, Liviu Dragnea, că nu va fi prezent să semneze înţelegerea care reglementează vitoarea colaborare electorală. El nu şi-a justificat decizia şi nici nu a precizat când va fi dispus să facă acest lucru.

Cu o oră înainte ca Senatul să voteze cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale pe numele său, Gabriel Oprea ar fi trebuit să semnează un protocol de colaborarea cu Liviu Dragnea. Liderul progresiştilor s-a răzgândit cu puţin timp înainte de ora stabilită pentru parafarea înţelegerii electorale şi nu s-a mai prezentat. Deşi reprezentantul celor două formaţiuni politice au negat că Oprea ar fi condiţionat semnarea protocolului de votul dat în Senat pentru ridicarea imunităţii sale.

Marţi social democraţii şi progresiştii au stabilit condiţiile de colaborare electorală pentru scrutinurile din acest an şi au decis semnarea protocolului în cursul acestei dimineţii, fapt ce nu s-a mai întâmplat.