Pedepse de până la 20 de ani după gratii pentru rețeaua de ,,pești” din Caracal

3873
rețeaua a fost destructurată în 2014

20 de ani după gratii va petrece capul unei grupări de trafic de procurorii DIICOT în septembrie 2014, sentință dată de Tribunalul Olt. Și ceilalți șase membri au primit pedepse mari, de închisoare cu exeutare sau suspendare având parte și 14 clienți. Aceștia racolau și obligau într-un apartament din Caracal să se prostitueze 13 tinere, nouă dintre ele cu vârste între 14 și 18 ani.

În septembrie 2014, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Olt, în urma unor percheziţii desfăşurate în municipiul Caracal, au reținut și arestat șapte membri ai unei reţele de traffic de persoane: Mirel Gerald Toilă, liderul grupului, Mioara Luminiţa Dumitrache, Daniel Marian Bogdan, Adrian Ilie Truşcă, Ion Simion, Nelu Ţeculescu şi Marius Adrian Stan. Victimele, 13 la număr, dintre care nouă minore, erau sechestrate într-un apartament dinCaracal, de unde au fost  eliberate de mascaţi. În total, 46 de persoane, traficanţi dar şi clienţi, au fost ridicaţi şi duşi la sediul DIICOT pentru audieri, printre care şi Adrian Zaharia, fost director al Cancelariei prefectului în 2009. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, s-a spus că de serviciile tinerelor ar fi beneficiat şi americani din baza de la Deveselu.

Acum, ,,pești” au primit pedepse pe măsura faptelor. Magistraţii Tribunalului Olt l-au condamnat pe Gerald Toilă la 20 de ani de închisoare, pe Mioara Dumitrache la 15 ani, pe Ion Simion la 12 ani şi opt luni de închisoare, Andrei Ilie Traşcă a primit cinci ani de închisoare, la fel ca şi Marius Adrian Stan. Şase ani, opt luni şi 1.324 de zile va sta după gratii Daniel Bogdan, acuzat și în 2012 de aceeași infracțiune, iar Nelu Claudiu Ţeculescu,  pe atunci subofițer în cadrul ISU Caracal, a fost condamnat la cinci ani de închisoare,  și el fiind la a doua infracțiune privind traficul de persoane.

De pedepse nu au scăpat nici client ai reţelei de proxeneţi. Patru bărbaţi au fost condamnaţi la închisoare cu executare, iar alți zece cu suspendare, unii primind și zile de muncă în folosul comunității.  Capul rețelei va trebui să plătească daune morale de 10.000 de lei uneia dintre tinerele exploatate.

Potrivit anchetatorilor, gruparea a fost constituită din noiembrie 2013, iar tinerele pe care infractorii le-au sechestrat şi le-au obligat să se prostitueze erau ţinute într-un apartament bine păzit, cu obloane din lemn masiv la geamuri, dar și plimbate în alte locații din județul Olt și județele limitrofe, obținându-se peste 30.000 de euro din traficarea celor 13 victime.
Cei șapte au fost condamnați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, lipsire de libertate în mod ilegal, trafic de persoane, trafic de  minori și proxenetism.