Cardul cu promisiuni electorale al social-democratului Emil Moţ s-a golit. De ce să-l mai votăm?

2235

Candidatul social-democrat Emil Moţ a ţinut să ne informeze, astăzi, în cadrul unei scurte conferinţe de presă, cum a reuşit el să-şi ducă la bun sfârşit o parte din promisiunile electorale chiar înainte de a ajunge primar. Această performanţa a fost posibilă prin intermediul consilierilor locali ai PSD, care-i sunt subordonaţi politic şi care, din fericire pentru el, sunt şi majoritari în legislativul local. Totul după o ,,formulă” bincunoscută: el le-a dat dispoziţie consilierilor, aceştia au propus şi votat, iar primarul, şi el PSDist cu ştate vechi, s-a conformat.

Prima şi cea mai importantă se referă la anveloparea celor 103 blocuri, aflate pe nouă din cele 10 cereri de finanţare depuse la UE. Pentru că s-au mişcat lucrurile ,,în reluare” după  ,,incursiunea DNA” pe la Primăria Slatina, banii de la UE s-au pierdut. Ca să nu-şi pună oamenii în cap, social-democraţii au ales să suporte totul de la bgetul local pentru că alegerile locale care bat la uşă nu mai permiteau amânarea lcurărilor până la obţinerea altor surse de finanţare de la bugetul UE. Aşa se face că mai mult de jumătate din banii de investiţii pentru acest an se vor duce în această direcţie. Cică ar mai fi banii şi pentru alte investiţii că bugetul s-a dublat, sărind chiar şi de 200 milioane lei. Cum? Nimeni nu prea pare dispus să explice. Şi, la urma urmei, puţin mai contează…

Cert este că, dacă este să ne luăm după planurile scriptice ale candidatului Emil Moţ, duse la îndeplinire de mai marii din Executivul slătinean, vor fi bani şi pentru reabilitarea locurilor de joacă şi mobilier stradal dar şi pentru creşterea siguranţei cetăţenilor. Nu prin creşterea numărului de poliţişti locali, ci prin adunarea câinilor într-un adăpost propriu autorităţii locale. Şi habar nu avem câte beneficii aduce o astfel de investiţie care este, mai degrabă, o afacere de cinci stele. Astfel se împuşcă nu doi ci trei iepuri deodată. Primul ar fi că astfel scapă oameni de câteva sute de maidanezi, care mişună înfometaţi pe stăzile din municipiu. Al doilea ,,iepure” ar fi că din banii pentru hrană acestora se mai pune ceva deoparte pentru diverse cheltuieli neprevăzute. Şi ultimul, dar nu cel din urmă iepure ,,împuşcat” de municipalitate printr-o astfeld e investiţie, se mai crează câteva zeci de locuri de bugetari pentru recompensarea celor care muncesc cu sârg în campania electorală.

Tot în contul promisiunilor pe care candidatul PSD le bifează la capitolul împliniri ,,înainte de a avea tricolorul pe piept” se numără şi extinderea justificată, am spune noi, a sistemului de supraveghere şi creşterea numărului de containere îngropate. Cele 60 de containere prevăzute a fi montate în doi ani  vor fi ,,rezolvate” doar intr-unul-2016. Cât priveşte camerele de luat vederi, se justifică prin faptul că e imperios necesar să aflăm în timp util cine se dedă la floricele de e nevoie să băgăm anual banii aşa de mulţi ca să le înlocuim. Cheltuirea cu această investiţie se amortizează în doar două luni de vară. Evident, dacă ele sunt şi puse în funcţiune.

Prima promisiune făcută şi dusă la îndeplinire de candidatul PSD la fotoliul de primar al Slatinei, Emil Moţ, a vizat: taxe şi impozite mai mici. Deşi majoritatea a beneficiar de o economie, cei mai mulţi bani au rămas de la capitolul ,,dări la bugetul local, în conturile celor cu bănet la bancă, ce se plimbă în maşini scumpe şi se lăfăie în două sau mai multe locuinţe. Au mai fost şi unii care, datorită ,,ultimelor rectificări” le deştepţilor de tehnocraţi, de la finele anului, s-au ales că pentru a plăti taxele şi impozitele la buget, ar trebui să-şi valorifice din bunuri… dar aici, vina nu este a PSDiştilor, chiar dacă sunt ei, pe bune, la butoanele Puterii.

Dacă va menţine acest ritm de îndeplinire a promisiunilor electorale, în campania electorală candidatul PSD la Primăria Slatina, are o singură soluţie dacă vrea să mai aibă şanse să fie votat: să-şi stabilească alte promisiuni. Electoratul va analiza promisiunile candidaţilor nu realizările primarilor în exerciţiu la data scrutinului iar toate cele cu care se laudă deja Emil Moţ se vor cuantifica în dreptul altui Emil…. Popa, actualul viceprimar cu atribuţiuni de primar.

Pe cardul de promisiuni electorale, Emil Moţ nu a trecut şi deszăpezirea municipiului reşedinţă de judeţ. Dacă ar fi făcut-o i-ar fi scutit pe subordonaţi, în frunte cu primarul interimar, de a urca pe jos dealul spre Casa Căsătoriei unde trebuiau să aibă loc şedinţa ordinară în care s-a decis tocmai… îndeplinirea promisiunilor electorale ale candidatului PSDist. Sau poate aici e spilul şi noi nu ne-am prins… Omul a vrut să verifice abnegaţia subordonaţilor, punându-i la grea încercare…