44 de morți și aproape 600 de răniți pe drumurile Oltului, în 2015

200
foto:arhivă

Conducerea cu viteză, sub influența alcoolului sau fără a purta centura de siguranță au dus la un bilanț sumbru în Olt. Zeci de olteni și-au pierdut viața, iar câteva sute au fost răniți. Numărul amenzilor aplicate de poliști a fost de odinul zecilor de mii.

Rutieriștii olteni au fost cu ochii pe șoferi anul trecut, sancționând orice abatere și organizând 2270 de acțiuni pentru asigurarea fluenței și siguranței în trafic, precum și prevenirea evenimentelor rutiere. Au fost descoperite 1002 infracțiuni, aplicate nu mai puțin de 68.665 de sancțiuni contravenționale, au fost reținute 2927 permise de conducere și 947 certificate de înmatriculare.
Și, cu toată această mobilizare, pe drumurile din județ s-au comis 158 de accidente grave, 365 de accidente ușoare și avarii ușoare pe care nu s-a mai obosit nimeni să le contorizeze. 44 de persoane și-au pierdut viața, oameni care aveau un viitor înainte, familii, oameni ale căror vise au fost spulberate din neatenția sau ignoranța lor sau a altora. Sute de persoane au ajuns la spital, 154 rănite grav, altele 444 cu diverse traumatisme.
Potrivit IPJ Olt, cele mai frecvente cauze generatoare de accidente au fost nerespectarea vitezei legale, conducerea sub influența băuturilor alcoolice și nefolosirea centurii de siguranță. Aceleași cauze se întâlnesc și în cazul amenzilor sau reținerii permiselor, la care se adaugă nerespectarea regulilor de prioritate și depășirea neregulamentară.