Utilajele de deszăpezire din Slatina, comasate pe zonele mărginașe

192

Satu Nou, Sărăcești și Clocociov au fost luate ,,cu asalt” astăzi după-amiază de utilajele de deszăpezire, pentru a nu se rupe legătura cu orașul. În Slatina, probleme au pus pantele, sensurile giratorii și copacii ,,cocoșați” de zăpadă.

Zăpada căzută de aseară încontinuu a speriat autoritățile loale, la sediul Primăriei Slatina fiind convocate astăzi două ședințe ale Comitetului Local pentru Situații de Urgență, la care au participat, pe lângă edili, și reprezentanții Prefecturii Olt, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Olt, Inspectoratul de Poliție Județean, Secției Olt – Drumuri Naționale, Companie de Apă ”Oltul”, Loctrans Slatina, Poliția Locală Slatina, firme de deszăpezire. Prefectul Silviu Neacșu s-a arătat nemulțumit de deszăpezirea din Slatina, muștruluindu-i pe reprezentanții Salubris și Rupiah, societățile responsabile cu degajarea zăpezii de pe străzi și trotuare, că au acționat degeaba cu multe utilaje și mult personal pentru că au lucrat haotic, fără cap, iar rezultatul este ,,un oraș varză,,. Tot prefectul a fost cel care a ridicat și problema cartierelor Sărăcești, Clocociov și Satu Nou, condamnați la izolare, edilul interimar Emil Popa direcționând după-amiază întreg arsenalul de deszăpezire spre cartierele mărginașe.

,,În Slatina s-a acționat cu utilajele de deszăpezire încă din cursul serii de sâmbătă și pe tot parcursul nopții, acțiunea continuând și astăzi. S-a intervenit cu prioritate pe arterele de intrare/ieșire din oraș și pe străzile în pantă, ulterior utilajele acționând pe celelalte străzi principale din localitate. În timpul derulării ședinței s-a stabilit ca majoritatea utilajelor de deszăpezire care acționează în municipiu să fie comasate pentru intervenție rapidă, duminică după-amiază, în cartierele mărginașe Satu Nou, Sărăcești, Clocociov pentru degajarea zăpezii din aceste zone și, ulterior – spre seară, utilajele cu pricina să revină pe arterele din oraș pentru continuarea operațiunii de deszăpezire. În Slatina nu au fost raportate cazuri de întrerupere a furnizării cu energie electrică. Au fost semnalate probleme izolate din cauza zăpezii în zona sensurilor giratorii și pe trotuarele din municipiu, precum și cazuri ale unor copaci ce prezentau pericol de prăbușire, fiind dispuse în acest sens măsuri de rezolvare a situației.”, menționează Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al administrației locale.

Primarul Emil Popa a solicitat firmelor ce efectuează operațiunea de deszăpezire în localitate suplimentarea echipajelor de intervenție pe străzi și trotuare. Autoritățile locale fac un apel la proprietarii de autoturisme să nu degajeze zăpada de pe/dintre autoturisme în stradă pentru a nu bloca circulația rutieră a celorlalte autovehicule, dar, mai ales, pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor de deszăpezire.