Codul galben a trecut, urmările rămân: zeci de mii de olteni în beznă, opt autoturisme avariate

162
Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a tras linie şi a adunat: mii de olteni în beznă, autoturisme distruse

În aproape 20% dintre lcoalităţile judeţului sunt probleme cu alimentarea cu energie electrică. Zeci de mii de olteni sunt, încă, în beznă şi opt autoturisme au fost avariate. Firele de electricitate şi arborii au cedat sub greutatea stratului de zăpadă. Pe drumurile din judeţ s-a circulat, astăzi, în condiţii de iarnă, stratul de zăpadă fiind unul consistent, pe alocuri.

19 comune din judeţ şi oraşele Piatra Olt, Balş şi Corabia sunt parţial nealimentate cu energie electrică. Lipsa de curent din locuinţele a zeci de mii de olteni face ca unii dintre ei, beneficieari de centrale termice, să îngheţe şi de frig. Pentru remedierea defecţiunilor, furnizorul de energie electrică intervine cu 17 echipaje. Autorităţile sunt sceptice că situaţia se va schimba radical în orele următoare din cauza întunericului dar şi a cantităţii de zăpadă aşezate pe firele de curent care cedează sub presiunea acesteia.

Şi unii arbori au cedat sub greutatea zăpezii. Parte dintre ei au produs pagube importante.
Trei caracaleni şi cinci slătineni şi-au găsit astăzi autoturismele avariate de pomii care au cedat. Avariile suferite variază între 20 şi 40 % , susţin reprezentanţii ISU, care au intervenit pentru a îndepărta copacii căzuţi peste maşini.

Pe toate drumurile judeţene şi sectoarele de drumuri naţionale din Olt s-a circulat în condiţii de iarnă. Pe alocuri stratul de zăpadă depăşea chiar şi 10 cm. În vederea îmbunătăţirii condiţiilor de drum, firmele de deszăpezire  acţionează cu 136 de utilaje pe drumurile judeţene şi 36 pe DN-uri.