Fosta preşedintă a Tribunalului Olt rămâne sub control judiciar

326

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au decis menţinerea controlului judiciar faţă de Carmen Marinescu, fosta preşedintă a Tribunalului Olt. Aceşia au mai hotărât ca Vasile Anghel, fratele lui Bercea Mondial, să fie audiat în dosarul în care fosta judecătoare este acuzată de luare de mită pentru a favoriza eliberarea interlopului.

Procurorii DNA o acuză pe magistrată că ar fi primit 200.000 euro de la familia lui Bercea Mondial pentru a-l elibera pe acesta din arest, el fiind judecat de judecătorii Tribunalului Olt pentru tentativă de omor.

În dosar, oamenii legii i-au mai acuzat de fapte penale pe soţul fostei preşedinte al Tribunalului Olt-Sever Marinescu, pe avocatul Dumitru Cismaru şi pe Ilie Bucă.
Faptele s-ar fi petrecut în cursul anului 2011.

Potrivit anchetatorilor, ,,suspecta Marinescu Eugenia Carmen, magistrat judecător, a pretins şi a primit, prin intermediul inculpatului Cismaru Dumitru – avocat în cadrul Baroului Olt, de la o persoană denunţătoare, suma de 200.000 de euro, pentru a dispune cercetarea în stare de libertate a unui inculpat din familia denunţătorului şi pentru a pronunţa o soluţie pe fond favorabilă acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate, dar şi pentru a interveni, în acelaşi scop, pe lângă ceilalţi judecători care urma să judece cauza”.

Procurorii susţin că din cei 200.000 euro primiţi drept mită de judecătoarea Marinescu şi soţul său au achiziţionat trei suprafeţe de teren şi o casă, două dintre aceste achiziţii nefiind menţionate în declaraţiile de avere ale magistratei.

Soţul fosei judecătoare, Severus Marinescu, şi avocatul Dumitru Cismaru au fost arestaţi preventiv pe 21 martieş Fosta judecătoarea Carmen Marinescu a ajuns în arestul Poliţiei Dolj pe 24 martie. Inculpaţii din această cauză au fost eliberaţi din arest şi puşi sub control judiciar două luni mai târziu, odată cu trimiterea în judecată a dosarului.

Următorul temen al acestui dosar este pe 29 ianuarie când judecătorii îl vor audia pe Vasile Anghel, fratele lui Bercea Mondial, pentru a afla de la el care a fost circuitul banilor pentru punerea în libertate a interlopului.