Lucian Istrate va fi înmormântat marţi, în cimitirul din Tătuleşti

740
Lucian Istrate, primarul comunei Tătuleşti, va fi înhumat marţi, în cimitirul din comuna natală

Trupul neînsufleţit al primarului din Tătuleşti, Lucian Istrate, a fost ridicat, astăzi, în jurul prânzului, de la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Prietenii şi cei care vor să-şi ia adio de le cel care a condus peste un deceniu destinele acestei localităţi o pot face până marţi, când va avea loc înhumarea.

Sfârşitul tragic şi fulgerător al lui Lucian Istrate a întristat înreaga comună care la aflarea veştii au vărsat o lacrimă în semn de regret.
,,Acum aflarăm ce se întâmplă. Mare păcat că era om bun şi un primar nemaipomenit. Nu o să mai găsim noi altul ca el”, ne-a declarat Ioana R.
,,Am fost colegi de şcoală. Aa fost un băiat deştept, şef de clasă şi un primar cum rar o să mai fie. El ajuta pe toată lumea, dacă putea. La el nu a mers nimeni nici cu un ou”, a susţinut Marioara I.
,,Păcat de el maică, că era om bun. Era tânăr şi mai avea multe de făcut pentru noi şi pentru copilaşii lui.Mă doare sufletul de când auzii. Ţineam la el ca la copilul meu că tare bun era”, a ţinut să ne spună ranti Aurica P.

Consternarea i-a cuprins şi pe prietenii şi colegii fostului edil al comunei Tătuleşti. Printre ei se numără şi liderul PSD, partid din care a făcut parte  şi Lucian Istrate care a transmis un mesaj prin intermediul Agerpres.
„Am aflat cu mare tristeţe despre tragicul accident în urma căruia şi-a pierdut viaţa Lucian Istrate, destoinicul primar al comunei Tătuleşti, din judeţul Olt. Mă alătur tuturor colegilor din Biroul Permanent Naţional, dar şi membrilor PSD din ţară în a transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate, alături de toată compasiunea  noastră şi gândurile de alinare. Îi vom păstra cu toţii o vie amintire şi ne vom ruga pentru odihna veşnică a celui care a fost un om demn, bun profesionist, un coleg şi prieten adevărat.

Lucian Istrate, primarul comunei Tătuleşti avea 48 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. El era membru PSD de aproape două decenii şi se afla la al treilea mandat de primar al localităţii natale. Lucian Istrate a murit sâmbătă după ce a fost împuşcat accidental la o partidă de vânătoare disputată pe fondul de vânătoare nr.9 al AJVPS, aflat în apropierea localităţii pe care o conducea. Acesta a luat parte în calitate de gonac, la o partidă autorizată.