DIICOT desfaşoară o anchetă de percheziţii în Olt şi alte judeţe ale ţării

653

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Covasna desfăşoară, cu sprijinul DIICOT Braşov, în această dimineaţă, 25 de percheziții domiciliare pe raza județelor Olt, Covasna, Vrancea, Brăila, Buzău, Bacău, Arad, Timiș, Vaslui, Iași şi a municipiului București.

Acţiunea vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice şi spălare de bani. Procurorii au fost sprijiniţi de ofiţeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Brașov, SCCO Covasna, BCCO Galați, SCCO Vrancea, SCCO Brăila, BCCO Ploiești, SCCO Buzău, BCCO Bacău, BCCO Craiova, SCCO Olt, BCCO Timișoara, SCCO Arad, BCCO Iași, SCCO Vaslui şi BCCO București.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că perioada 2013- 2015, suspectul D.A a inițiat și coordonat un grup infracţional organizat cu componente transnaționale în vederea săvârşirii de infracţiuni prin falsificarea cardurilor bancare cu ajutorul unor echipamente dedicate şi efectuarea de retrageri neautorizate, cu obţinerea unor însemnate profituri materiale, în special din ţări ale Uniunii Europene, dar şi din state din afara UE precum Norvegia, Elveţia, Republica Moldova, Columbia, Argentina, Thailanda, Coreea de Sud”, arată procurorii DIICOT.

Anchetatorii arată că, dispozitivele confecţionate artizanal erau montate pe diferite tipuri de bancomate pentru obţinerea datelor confidenţiale ale cardurilor bancare, activitate urmată de rescrierea acestor date informatice pe carduri „blank” şi retragerea frauduloasă de numerar de la bancomate.

„În urma investigaţiilor a rezultat că grupul infracțional organizat a obţinut date confidenţiale de la un număr de aproximativ 7.000 de carduri bancare. La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Covasna vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 22 de persoane”, mai arată DIICOT.