Vânătorul care l-a împuşcat pe primarul din Tătuleşti, sub control judiciar

389

Dan Fota, vânătorul care l-a împuşcat accidental, sâmbătă, pe Lucian Istrate, primarul comunei Tătuleşti, la o partidă de vânătoare, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Decizia a fost luată de procurorul parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, măsura a fost luată ţinând cont de gravitatea faptei.

„La data de 09.01.2016, Poliţia Oraşului Scorniceşti a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt cu privire la faptul că în aceeaşi dată în jurul orei 11.00, în urma participării la o activitate de vânătoare de pe Fondul de Vânătoare nr. 9 Tătuleşti, o persoană a fost împuşcată mortal.Având în vedere gravitatea faptei, evidenţiată nu numai in modalitatea de comitere, dar şi de urmarea produsă, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 10.01.2016 până la data de 09.03.2016”, se arată în comunicat.

Dan Fota, angajat al Spitalului Militar Piteşti, este cercetat penal pentru ucidere din culpă.

Interesant este că, organizatorul partidei de vânătoare, nu se află în vizorul procurorilor. Deşi legal organizată vânătoarea, acesta nu şi-a luat toate măsurile pentru a preîntâmpina astfel de evenimente. Conform prevederilor legale, gonacii trebuiesc instruiţi cu privire la comportamentul pe care să-l adopte pe perioada vânătorii iar acest lucru trebuie făcut în scri şi sub semnătură. În cazul primarului din Tătuleşti nu există dovada scrisă care să dovedească acest lucru.