Administratorii de drumuri, amendaţi de poliţie pentru polei

263

Nerespectarea obligaţiei de curăţire a drumurilor de zăpadă şi polei a adus în aceste zile de sărbătoare un „cadou” neaştaptat administratorilor- amenzi din partea poliţiştilor. Ieri, a fost nevoie de 350 de poliţişti care să acţioneze pe raza judeţului pentru prevenirea accidentelor, nu puţine fiind zonele în care se putea patina în voie.

„Poliţiştii au acţionat cu 207 mijloace auto, pentru a nu avea persoane înzăpezite, blocate în trafic şi expuse unor situaţii de risc, precum şi pentru informarea populaţiei, a conducătorilor auto, în ceea ce priveşte circulaţia rutieră pe drumurile publice. Totodată, poliţiştii monitorizează modul de derulare a contractelor de deszăpezire.

Au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale atât administratorilor de drumuri, cât şi operatorilor economici prestatori de servicii, pentru neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă, potrivit reglementărilor în vigoare.”, se specifică într-un comunicat de presă remis de IPJ Olt.

Nu au fost semnalate drumuri cu circulaţia întreruptă, accidente rutiere, autovehicule blocate ca urmare a derapării în afara părţii carosabile şi nu au existat victime.
Poliţia olteană atrage atenţia că echipaje de la Rutieră şi Ordine publică vor continua să acţioneze zilnic pe drumurile din judeţ şi vor monitoriza operatorii economici care au contracte încheiate pentru deszăpezirea şi împrăştierea materialelor antiderapante pe reţeaua de drumuri naţionale şi judeţene.Totodată, oamenii legii reamintesc şoferilor că autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc.).