2015 a fost considerat un an foarte bun din punct de vedere al producţiilor cinematografice.

2016 va fi cel puţin la fel de bun, dacă nu chiar mai spectaculos, susţin experţii în cinematografie. Cinefilii aşteaptă o serie de sequel-uri la filme celebre, dar şi filme noi, care se anunţă a fi extrem de interesante.

Rămâne de văzut ce film va aspira anul acesta la premiul Oscar, dar până atunci, iată o listă care transformă anul 2016 din start intr-un an promiţător din punct de vedere cinematografic.

 

  1.  DeadPool

    DeadPool este un personaj Marvel, puţin cam ciudat, dar care va cuceri cu siguranţă publicul datorită replicilor comice şi, speră realizatorii, a acţiunii antrenante. Ryan Reynolds îl joacă pe Deadpool, un bărbat care, după ce a fost diagnosticat cu cancer, a fost supus unui experiment care i-a oferit puteri de vindecare incredibile, dar l-a desfigurat. Filmul urmăreşte cursa lui DeadPool pentru a-l prinde pe omul care aproape i-a distrus viaţa.

 

2. Kung Fu Panda 3

Au trecut patru ani de la lansarea „Kung Fu Panda 2”, iar acum este gata de apariţie şi cel de-al treilea film al francizei. Animaţia va avea aceeaşi distribuţie, cu Jack Black, Angelina Jolie, Dustin Hoffman şi JK Simmons în prim-plan.

 

3. The Divergent Series: Allegiant

Bazat pe o serie de cărţi extrem de populare, al treilea film ecranizat după trilogia „Divergent” este gata de lansare şi aşteptat cu frenezie de milioane de fani din întreaga lume. Acţiunea se mută de data asta în afara oraşului, iar protagoniştii au parte de foarte multă acţiune şi schimbări bruşte de situaţie. „Allegiant” este prima parte a filmului format din două părţi, bazat pe ultima carte a trilogiei scrisă de Veronica Roth.

 

4. Cartea Junglei

Cartea Junglei nu va muri niciodată. Povestea băieţelului de 11 ani, care a fost crescut în junglă va fi întotdeaua un subiect genial mai ales pentru Disney, dacă din distribuţie fac parte actorii Scarlett Johansson, Bill Murray, Lupita Nyong’o, Ben Kingsley şi Christopher Walken, iar acţiunea este creată în aşa fel încât să fie pe placului cinefililor de toate vârstele.

 

5. Batman vs. Superman: Zorii Justiţiei

Confruntarea dintre cei mai iubiţi eroi ai DC Comics, Batman şi Superman, este unul dintre filmele cele mai aşteptate ale anului 2016. Ben Affleck în rolul lui Batman şi Henry Cavill jucându-l pe Superman sunt protagoniştii acestui follow-up al filmului din 2013 „Man of Steel: Eroul”.

 

6. Căpitanul America: Războiul Civil

Ca şi duelul dintre Batman si Supermen, filmul ce îl aduce in prim-plan pe Căpitanul America este la fel de aşteptat. Acesta devine inamic cu fostul său aliat, Iron Man, iar acţiunea se mută intre cei doi. Şi în acest nou film Marvel, Chris Evans şi Robert Downey Jr vor fi eroii de pe ecrane.

 

7. Războinicul Vânător şi Crăiasa Zăpezii

Lumea fantastică din „Albă ca Zăpada şi Războinicul Vânător” se schimbă acum pentru a ne arăta cât de periculos de legate sunt destinele lui Eric, vânătorul războinic, şi ale maleficei regine Ravenna. Chris Hemsworth şi Charlize Theron îşi reiau rolurile în Războinicul Vânător şi Crăiasa Zăpezii, o aventură epică spectaculoasă, în care îi vom mai vedea pe Emily Blunt, Jessica Chastain, Nick Frost.

 

8. X-Men: Apocalypse

Cel de-al nouălea film din seriea X-Men este un sequel al filmului din 2014 de „X-Men: Days of Future Past”. Din distribuţie fac parte James McAvoy, Jennifer Lawrence şi Michael Fassbender şi aduce pe ecrane o nouă generaţie de tineri care vor lupta împotriva grupului de nemuritori ai lui Apocalypse.

 

9. Assassin’s Creed

Adaptarea unuia dintre cele mai celebre jocuri pe calculator, filmul prezintă povestea lui Callum Lynch, jucat de Michael Fassbender. Acesta descoperă străvechea linie de asasini profesionişti din care se trage după ce este răpit de o organizaţie ale cărei origini ţin de societatea secretă Cavalerii Templieri şi care îl trimite înapoi în timp pentru a recupera o seamă de artefacte cu importantă valoare istorică.

 

10. Fantastic Beasts and Where to Find Them

Autoarea celebrei serii Harry Potter revine în ipostaza de scenaristă cu unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului 2016. J.K. Rowling se întoarce în universul Harry Potter şi îl aduce pe ecrane pe Newt Scamander, autorul cărţii omonime din care studiază Harry în timpul primului an la Hogwarts. Filmul îi prezintă aventurile, căci Newt nu se lasă până nu devine cel mai celebru magizoolog din lume.