Zilele Slatinei, sărbătorite cu muzică, premii şi sarmale cu mămăliguţă

425
În fiecare an, Slatina îşi premiază valorile (foto arhivă)

600.000 de lei au hotărât astăzi consilierii locali ai Slatinei că sunt necesari pentru organizarea zilelor urbei. Cea de-a XI-a ediţie a manifestării “Slatina, dragostea mea”, ce va fi organizată în perioada 20- 24 ianuarie, va aduce cinci zile de sărbătoare în municipiu, de concerte pe esplanadă, dar şi manifestări culturale şi artistice, şi de premiere a valorilor locale, ultimele găzduite de Centrul Cultural “Eugen Ionescu”.

Anul acesta, capital Oltului sărbătoreşte 648 de ani de la prima atestare documentară. În ultima zi a manifestărilor aniversare, municipalitatea a pregătit participanţilor sărmăluţe cu mămăliguţă, pe 24 ianuarie românii sărbătorind Unirea Principatelor Române.

Manifestarea din acest an este împărţită astfel: Seara Artelor, Gala Superlativelor, Gala Campionilor şi Gala Seniorilor, fiind nelipsite premierile cu diplome, burse şi bani a celor care au împlinit 50 de ani de căsnicie, a elevilor şi sportivilor cu performanţe deosebite şi a celor care i-au pregătiti, dar şi acordarea unor distincţii personalităţilor slătinene, celor care contribuie la dezvoltarea urbei.

Artiştii ce vor urca pe scenă în cele cinci zile de sărbătoare vor fi anunţaţi zilele următoare, primăria fiind încă în tratative cu impresarii.