Lucrările la DN6, Caracal – Alexandria, vor fi reluate

433
Coşmarul şoferilor care tranzitează Oltul pe DN6 ar putea să ia sfârşit toamna viitoare

Comisia Europeană a dat undă verde autorităţilor române în a continua lucrările la DN6 Alexandria –Caracal-Craiova, pe sectorul de drum ce străbate judeţul nostrum, din fonduri comunitare. Anunţul a fost făcut recent de comisarul european pentru Dezvoltare regională, Corina Creţu.

Cofinanţarea primei etape, ce reprezintă 75% din cei 127 km ce urmează a fi reabilitaţi, se va face din fondurile disponibile pentru 2007-2013, urmând ca partea a doua să primească bani din exerciţiul bugetarpentru perioada 2014-2020. Valoarea totală a proiectului ale căror lucrări vor fi executate din fonduri europene se ridică la aproape 157 milioane euro. Potrivit acestuia, lucrările vor trebui finalizate până la finele lunii octombrie a anului viitor.

Conform justificării trimise de autorităţile române la Bruxelles, la finele lui septembrie 2015, la finalizarea lucrărilor de reabilitare a drumului naţional peste 1,6 milioane de locuitori din judeţele Dolj, Olt şi Teleorman vor avea condiţii mai bune şi mai sigure de transport. Ei vor putea parcurge această distanţă în aproximativ 100 de minute.

Lucrările la cei 127 de km din DN6 trebuiau finalizaţi încă din primăvara lui 2013 de către firma Romstrade, a omului de afaceri Nelu Iordache.

Lucrările au fost executate doar în procent de 13% până la arestarea acestuia şi, implicit, până la intrarea în faliment a societăţii care îşi asumare răspunderea pentru reabilitarea acestui sector.

În momentul de faţă pe tronsonul de drum amintit se circulă cu viteză redusă iar diferenţele de nivel dintre cele două benzi, pe sectorul în care s-au efectuat lucrări, reprezintă un real pericol pentru participanţii la trafic.