Buşoi, candidatul PNL pentru primăria Capitalei

355
Cristian Buşoi, desemnat candidatul PNL pentru Primăria Capitalei

Europarlamentarul Cristian Buşoi a fost desemnat candidat la Primăria Capitalei, din partea Organizaţiei PNL Bucureşti. Votul celor din conducerea PNL este unul formal. Anunţul a venit după ce Buşoi l-a însoţit pe preşedintele Klaus Iohannis în mai multe vizite făcute în Bucureşti.

Copreşedintele PNL Bucureşti, Anca Boagiu, a susţin că la nivelul conducerii organizaţiei s-a decis, cu unanimitate de voturi, ca europarlamentarul Cristian Buşoi să intre în competiţia pentru fotoliul de primar general al Bucureştiului. Decizia vine după mai multe studii sociologice efectuate de firme specializate, la solicitarea conducerii liberale.

,,Desemnarea candidatului s-a făcut având în vedere, în primul rând, criteriile de integritate adoptate de PNL, dar şi şansele de câştig şi potenţialul de creştere în următoare luni ale candidatului desemnat”, a susţinut copreşedintele PNL Teodor Atanasiu.

Buşoi pare să fie susţinut şi de şeful statului, din partea căruia a primit deja o ,,mână de ajutor”. El a fost invitat, în ultima perioadă, să-l însoţească pe şeful statului în mai multe vizite făcute de acesta atât în ţară cât şi în afara ei. Ultima apariţie a candidatului PNL la primăria Bucureştiului alături de şeful satului a fost astăzi, la un eveniment legat de patrimoniul Bucureştiului.

În cursa internă pentru Primăria Capitalei, s-au mai înscris în vară prim-vicepreşedintele Ludovic Orban, deputatul Costică Canacheu şi Petre Roman, care s-a retras la scurt timp.

Deşi social-democraţii nu au făcut niciun anunţ oficial cu privire la candidatul partidului pentru funcţia de primar general al capitale, surse din PSD susţin că Buşoi  o va avea drept contracandidat pe fosta ziarist Gabriela Vrânceanu Firea.