UPDATE Victor Ponta a demisionat

168

UPDATE, ora 12.30

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, şi-a dat demisia, printr-un comunicat de presă. Ulterior, acesta a declarat: „E un act, onoarea trebuia să fie în prima zi!”

ora 9.00

Premierul Victor Ponta și-a depus mandatul.

Anunțul a fost făcut de către Liviu Dragnea, care a precizat că decizia a fost luată ca urmare a faptului că partenerii de coaliţie nu au înţeles că trebuie să îşi asume responsabilitatea politică pentru evenimentele tragice. La scurt timp după anunțul făcut de către șeful PSD, a venit și declarația premierului.

„Constat supărarea legitimă din cadrul societăţii. Oamenii simt nevoie de mai mult. Ar fi o greşeală să ignor. Sunt gata să fac acest gest. Începând de azi îmi depun mandatul de prim-ministru. Supărarea, suferinţa legitimă nu trebuie să degenereze în jocuri de putere”, a spus Ponta.

Potrivit legislației, Ponta are obligația de a asigura interimatul la Guvern pentru 45 de zile. În acest timp, președintele va chema partidele la negocieri și va desemna un nou prim-ministru.

Demisia premierului Victor Ponta vine, după ce aseară, zeci de mii de români au protestat în mai multe oraşe din ţară împotriva sa, a ministrului de interne Gabriel Oprea şi a primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. În Bucureşti, numărul protestatarilor a depăşit 30.000. Nemulţumirea oamenilor a fost legată de modul în care autorităţile statului au reacţionat după tragedia de la clubul „Colectiv”.