Protest de proporţii în ţară, în semn de protest faţă de atitudinea autorităţilor după tragedia de la clubul Colectiv. În Bucureşti, în Piaţa Universităţii, s-au adunat peste 30.000 de oameni. Cu toţii au scandat lozinci împotriva guvernanţilor, dar şi a primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Protestatarii care s-au organizat pe Facebook s-au adunat în Piaţa Universităţii. De aici şi-au mutat protestul la sediul Guvernului, apoi la sediul MAI, al Primăriei Sectorului 4 şi au încercat să ajungă şi la Patriarhie. Au fost împiedicaţi să-şi exprime nemulţumirile faţă de atitudinea Bisericii legată de tragedia de la clubul bucureştean.

Marian Munteanu, cel considerat a fi simbolul Pieţei Universităţii, a comentat ieşirea în stradă a zeci de mii de oameni, imediat ce zilele de doliu naţional s-au sfârşit.

,, Demisiile şi schimbările de Guvern vor veni în perioada următoare. Vreau să sper că cei din partide vor înţelege că ar face o mare greşeală în menţinerea acestei stări de spirit, susţinând în continuare membrii din Guvern şi primari precum cel al Sectorului 4.
Aceşti 20.000 de oameni reprezintă un vârf de lance, dar oameni care gândesc ca ei sunt milioane. Protestul nu a început, încă. Eu vă spun că în doar două zile li se vor alătura toţi cei care au experienţa unei vieţi întregi chinuite în aceşti 26 de ani și veţi vedea acei sute de mii de oameni că ies din nou din solidaritate. Avem nevoie de un exemplu de civilizaţie şi de comportament, de spirit civic. Rămâne ca aceşti politicieni să realizeze că li se apropie ceasul al 12-lea. Dacă tăvălugul începe, nu se ştie ce se va întâmpla. Noi avem nevoie de o schimbare serioasă şi îi invit pe acei politicieni să pună umărul acum, să se alăture acestor oameni, determinând schimbări necesare.
Eu nu înţeleg cum un partid care are un primar în situaţia lui Piedone nu i-au retras până acum spiritul politic? Ce aţi făcut, frate până acum, că aţi avut toată poziţiile şi pârghiile din lume?! De data asta cred că politicienii nu vor mai învinge. Am speranţe că această nouă societate civilă va reuși să se organizeze singură și fac un apel în acest sens, pentru că este foarte important să acţioneze într-un mod civilizat. Nu cluburile sunt problema oamenilor, ei au ieşit din cauza nedreptăţilor înfiorătoare, din cauza lipsei de responsabilitate care caracterizează politica românească. Când am făcut apel la responsabilitatea partidelor, mă refeream la calitatea reprezentanţilor lor de membri ai Parlamentului. Parlamentul are posibilitatea să ia măsurile care se impun. Acest lucru trebuie făcut pentru că noi avem nevoie de o reconstrucţie serioasă a tuturor instituţiilor. Este nevoie de altă viziune, gândire, atitudine și responsabilitate. Asta, de fapt, cer oamenii, revenirea la normalitate! În acelaşi timp, trebuie să înţeleagă asta şi cei care nu protestează, nu numai cei din piaţă, și ceilalţi, milioanele care sunt de acord cu ei…”, a declarat Marian Munteanu.

Principalele agenţii de presă internaţionale au relatat despre protestele desfăşurate marţi seară la Bucureşti, notând că mii de oameni cer demisia premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea şi a primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, după incendiul soldat cu 32 de morţi.