O nouă tranșă de vaccin antigripal ajunge la medicii de familie

259
Aproape 2000 de persoane au ajuns la medic într-o săptămână

 

Direcția de Sănătate Publică a mai primit 9.600 doze de vaccin antigripal, pe care le distribuie în această perioadă medicilor de familie. Pe de altă parte, numărul celor afectați de viroze și pneumonii este și el în creștere.

Crește în continuare numărul pacienților afectați de viroze și pneumonii, în săptămâna 26 octombrie – 1 noiembrie 2015 ajungându-se la 108 internări din cauza răcelilor și 77 determinate de pneumonii, în timp ce numărul celor care s-au prezentat la medic, dar au primit tratament la domiciliu, a ajuns la aproape 2.000.
Epidemiologii atrag atenția că prevenirea îmbolnăvirilor grave din pricina virusurilor care afectează aparatul respirator se face respectând un regim de viață sănătos, cu aport de vitamine și minerale dintr-o alimentație variată, evitând aglomerările și respectând regulile de igienă, iar pentru prevenirea gripei este necesară vaccinarea.
O nouă tranșă de vaccin a ajuns la medicii de familie, în depozitul DSP fiind recepționate încă 9.600 de doze.
„Am hotărât ca medicilor care cer vaccin să le asigurăm comanda întreagă, pentru că deocamdată avem “, a declarat medicul-șef al DSP, dr. Marinela Madan.
Până la începutul săptămânii, din dozele deja repartizate în prima tranșă s-au administrat aproape 5.000, cele mai multe solicitări venind din partea vârstnicilor și persoanelor în evidențe cu afecțiuni cronice.