Ioţu dă deşteptarea sindicatelor intrate în amorţeală!

592

Noul preşedinte al Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel Alfa”- Filiala Olt, Cristel Ioţu, anunţă schimbări majore în ceea ce priveşte mişcarea sindicală olteană, prea puţin vizibilă, în opinia sa. Peste 10.000 de membri, din diferite domenii de activitate, vor avea o reprezentare mult mai activă, principala direcţie vizată de către noua conducere fiind calea dialogului şi negocierii. „Mâine vom avea o primă şedinţă în cadrul filialei. Eu sunt adeptul muncii în echipă şi voi lucra împreună cu vicepreşedinţii şi secretarul. Consider că este nevoie de un nou suflu, cu mişcări sindicale inteligente. Acţiunea sindicală nu înseamnă numai datul cu pumnul în masă. Avem o armă foarte puternică: dialogul, care n-a fost încercată decât după ce s-a ieşit în stradă. Suntem într-o continuă schimbare. Avem acea comisie tripartită sindicate- patronate- Guvern, unde se pot găsi soluţii. Este adevărat, principala problemă de care se leagă toate este lipsa banilor şi că drepturile băneşti câştigate nu le-am căpătat decât în instanţă. Cu toate astea, consider că această armă – dialogul, negocierea- n-a fost până acum suficient de bine mânuită”, a declarat preşedintele Ioţu, exclusiv pentru Realitatea Oltului.

Un sfert din sindicate, pasive la problemele membrilor

De şapte ani la conducerea filialei Olt a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, agentul de poliţie Cristel Ioţu este familiarizat cu mişcarea sindicală, cu problemele oamenilor, dar şi cu acţiunile liderilor. În opinia sa, un sfert dintre lideri au cam uitat rostul funcţionării sindicatelor pe care le reprezintă, iar acest lucru trebuie schimbat cât mai repede. „Din cele 35 de sindicate componente ale Cartel Alfa- Olt, active şi prezente sunt 26. Celelalte există, dar au intrat într-o pasivitate şi lipsă de interes. Probabil că nu au mai avut impulsul sindical necesar pentru a continua munca sindicală”, spune Ioţu.

„Vrem să ne facem mari!”

Un alt off al noului lider este acela că, deşi Cartelul uneşte zeci de sindicate şi reprezintă interesele a numeroşi angajaţi, nu este cunoscut, nu a „crescut” proporţional cu importanţa sa. „Nu suntem cunoscuţi ca filială a Cartel Alfa! Nici pagină de net nu avem. După atâţia ani, suntem tot la început de drum. Suntem mici, dar vrem să ne facem mari, să ne facem cunoscuţi prin doze sindicale inteligente, printr-o promovare mai bună.”, mai spune Ioţu.
Cristel Ioţu a fost ales preşedintele Cartel Alfa- Olt luna aceasta, din noua echipă de conducere făcând parte vicepreşedinţii Ion Comănescu (Sindicatul Prelucrarea Aluminiului), Nicolae Roibu (Sindicatul Aluministul- Alro) şi Octavian Mateescu (Sindicatul APIA), precum şi secretarul Marinela Ana (Sindicatul salariaţilor TESA- Spitalul Judeţean Slatina).