Rutieriştii olteni, dotaţi cu 630 cai… putere

97

Dintre cele 400 de autoturisme achiziţionate în baza programului de înnoire a parcului auto al Ministerului Afacerilor Interne, şapte au intrat în dotarea Inspectoratului de poliţie Judeţean Olt. Este vorba de autoturisme Volkswagen Polo, ce vor fi repartizate poliţiştilor olteni, pentru a fi folosite în misiunile rutiere. Acestea au motoare pe benzină, 90 de cai-putere, nivelul de echipare este Comfortline şi au un preţ de achiziţie de circa 13.000 de euro fiecare. De menţionat că maşinile nu fac parte din categoria celor din scandalul Dieselgate.
„Autospecialele achiziţionate sunt prevăzute cu sisteme optico – acustice destinate activităţilor de poliţie rutieră şi vor contribui la salvarea de vieţi, creşterea siguranţei rutiere şi la o mai bună monitorizare şi fluidizare a traficului rutier. De asemenea, au fost prevăzute sumele de bani necesare pentru montarea sistemelor optico-acustice pe autospecialele intrate în dotarea I.P.J. Olt în cursul anului 2015 şi distribuite structurilor de ordine publică.”, declară comisarul-şef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

DSCN5587În total, parcul auto al IPJ Olt cuprinde 318 maşini, dintre care pentru 14 urmează să se întocmească documentaţii în vederea casării. Cea mai veche maşină folosită de către poliţiştii olteni este din 1993.
Programul de înnoire a parcului auto, iniţiat de Ministerul Afacerilor Interne, a debutat în 2014, când Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a fost dotat cu trei mijloace de transport destinate muncii operative, iar de la începutul anului 2015 i-au fost repartizate încă 55 de vehicule, destinate structurilor operative şi celor de ordine publică.