Siminica Mirea, preşedinte PDL Olt:Avem nevoie de un preşedinte care să nu facă blat… cu corupţii

117
Siminica Mirea votat prelungirea mandatului preşedintelui Joseph Daul

Doamne Mirea, la primul tur, potrivit rezultatelor anunţate de B.E.C., românii din ţară l-au votat masiv pe Ponta, cei din afara ţării l-au preferat pe Klaus Iohanis. Ce credeţi că a determinat o astfel de împărţire a voturilor?

Cred că din afara ţării situaţia se vede altfel. Se vede mai corect, nu este umbrită de patimile omniprezente în interior, în preajma fiecărui scrutin. Românii din afară îl preferă pe Klaus pentru că prin ceea ce a făcut, prin prezenţa şi atitudinea sa este mai asemănător de politicienţii de anvergiră din Europa. Candidatul ACL este neamţ. Vorbeşte puţi şi doar după ce gândeşte, cum spunem noi românii, şi abia apoi îşi expune punctual de vedere. E timpul pentru a fi reprezentaţi de un om serios, căruia nu-I plage vorba goală şi ţăţismele.

 

Candidatul ACL este acuzat că nu are un proiect de ţară. Ştie sau nu Iohannis ce trebuie făcut pentru ca în România să nu se mai fure sume ameninţătoare?

Domnul Iohannis a susţinut câteva principii care vor sta la baza exercitării mandatului de şef al statului pe care, sunt sigură, îl va obţine la finele acestei luni. Nu va graţia hoţi, va asigura funcţionarea statului de drept, va continua să asigure buna desfăşurare a parteneriatului cu UE şi SUA… E ceea ce trebuie să facă un preşedinte. Cel care promite că va curge lapte şi miere pe toate conductele de alimentare cu apă, minte. În primul rând că preşedintele nu stabileşte direcţiile economice de dezvoltare a ţării, că nu poate influenţa politica economică…. Nu poate crea locuri de muncă, aloca bani pentru nvestiţii şi nu poate creşte pensile…  Toate acestea sunt atibutul premierului… Dacă reuşeşte să găsească soluţii pentru problemele majore ale societăţii atunci ţara va merge bine air poporul va duce un trai mai bun, dacă nu… ca acum… nu.

 

Ce-l recomandă, doamna preşedintă, pe Iohannis pentru a fi preşedinte? Care ar fi primele calităţi ale acestuia?

Seriozitatea, calmitatea şi inteligenţa. Cât despre capacitatea sa de a administra resursele nu întotdeauna suficiente, indiferent de natural lor, cel mai bine pot vorbi locuitorii oraşul pe care-l conduce de ani buni.

Vă vine sau nu să credeţi dar oricine trece prin Sibiul lui Iohannis nu se poate să nu rămână impresionat de curăţenia din oraş, de multitudinea şi diversitatea manifestărilor cultural-artistice, menite să-i scoată pe tineri din cârciumi şi să-i direcţioneze către muzică, spectacol şi chiar cultură şi sport.

 

De ce pe partea stângă a politicii româneşti lucrurile par mai clare decât pe culoarul pe care ar trebui să alerge Iohannis?

Pentru că pe partea stângă nu există democraţie, nu există principii care să guverneze deciziile membrilor ci doar dispoziţii ale unui grup aflat în frunte, care sunt urmate orbeşte. Cine nu face aşa, este expulzat. Dreapta are principii. Fiecare dintre reprezentanţii Dreptei are propriul său punct de vedere, pe care încearcă să-l impună fără teama că acest lucru se răsfrânge asupra sa.

Pe partea drepată există o multitudine de păreri, printre care se regăsesc şi cele mai bine. Nimeni nu este împiedicat să le caute şi nici să le promoveze în vreun fel dacă reuşeşte să le găsească.

 

Klaus Iohannis a obţinut un scor electoral mai mic cu 10 procente faţă de reprezentantul Stângii, cu toate acestea a refuzat să facă înţelegeri pentru susţinerea sa în turul II. O parte dintre membrii ACL spun că strategia electorală aleasă este eronată. Dumneavoastră ce părere aveţi?

Eu cred că tocamai din refuzul de a vinde ,,pielea urdului din pădure” reiese valoarea candidatului susţinut de noi. Prin acest refuz, Klaus Iohannis demonstrează că există o diferenţă între el,  c a viitor preşedinte, şi cei care au fost până acum locatari la Palatul Cotroceni. Candidatul nostrum vrea să ajungă în fruntea ţării fără să promită unele sau altele celor care ar putea să-l ajute. Dacă aceştia sunt oameni serioşi, cu principii ferme precum ale domnului Iohannis,atunci îi vor fi alături şi-l vor ajuta să impiedice Stânga să pună mâna pe toată putere în această ţară. Şi, aţi văzut, o parte dintre cei care cred că în această ţară dacă furi trebuie să ajungi la puşcărie tocmai i s-au alăturat. Vor fi din ce înc e mai mulţi cei care s-au convins că a venit vremea să punem cu adevărat capăt hoţiei şi să respectăm munca nu cerşetoria.

 

Cum veţi încerca să convingeţi un electorat puternic de stânga să voteze un neamţ… deloc dispus să deschidă băierele bugetare pentru cei care aşteaptă ajutor de la stat?

Sunt ferm convinsă că majoritatea celor care beneficiază de ajutor social sau de alte forme de sprijin din partea statului nu simt nicio plăcere să stea cu mâna întinsă. O fac pentru că nu au altă soluţie, pentru că statul nu le oferă o alternativă, nu le dă locuri de muncă unde să presteze o activitate care să fie renumerată cinstit şi decent. Cine credeţi că preferă ajutorul social în locul unui salariu de 1000-15000 lei ? Eu cred că nimeni… Românii nu sunt leneşi, nu sunt proşti şi au demnitate. Din păcate aceste calităţi nu le sunt îndeajuns pentru a trăi decent în ţara lor. Cei care nu au plecat sunt, în mare aprte, nevoiţi să stea la cheremul guvernanţilor care, până acum, i-a tratat în funcţie de interes. În campanie electorală le fac tot felul de promisiuni: dacă nu le măresc pensia, le majorează salariul minim sau le oferă alocaţii duble dacă au copiii cu dizabilităţi… Când nu sunt în campanie electorală le pun tot feluld e taxe şi le cresc impozitele. Concluzionând, nu cred că trebuie să facem ceva special, ne mai întâlnit până acum, ci doar să le readucem în memorie românilor ceea ce s-a întâmplat până acum şi e suficient.

 

A face campanie electorală într-un judeţ de stânga nu-I deloc confortabil şi nici să obţii un scor acceptabil nu-I tocmai la îndemână. Ce credeţi că se mai poate face pentru a ieşi din aceast clenci, ca să folosim un termen deloc academic?

Să facem o campanie prin care să le spunem oamenilor adevărul. Să le arătăm care-I diferenţa între Klaus Iohannis şi Victor Ponta, între un preşedinte care vrea ca  Justiţia să-şi facă treaba şi un altul care a promis că-I va scăpa pe cei care au furat această ţară. Să le reamintim oamenilor care se tem pentru locul lor de muncă sau al copiilor  că în cabina de vot intră singur şi pot să voteze cum le dictează conştinţa. Vă spun tuturor că, în momentul de faţă, pentru a ieşi din acest cerc vicios în care ne plângem că nu avem dar şmecherii fură mai mult decât ne-am fi putut imagina este să-l votăm pe Klaus Ioannis, duminică. Avem nevoie de un preşedinte care să nu facă blat cu aceia care ne-au distrus economia şi au atentat la demnitatea noastră. Dacă nun e gândim la noi, suntem datori ca atunci cţnd intrăm în cabina de vvot să ne gândim la viitorul copiilor noştri. Pentru ei trebuie să ne gândim de mai multe ori şi să tăiem odată, să vorbim mai puşin şi să facem mai mult…Pentru ei trebuie să votăm Klaus Iohannis.