Avem, în sfârşit, un nou prefect

146

Vice-priminiştrii Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea au fost prezenţi săptămâna trecută la ceremonia de investire în funcţie a noului prefect de Olt, dar şi a subprefectului. Astfel,prefectul Silviu Neacşu şi subprefectul Emanuel Oproiu au fost învestiţi în funcţii, festivitate la care au mai participat parlamentari de Olt, primarul Slatinei, preşedintele Consiliului Judeţean şi şefi ai instituţiilor deconcentrate din judeţ.

 

De la sfârşitul săptămânii trecute, Oltul are oficial şi subprefect şi prefect. Emanuel Oproiu în calitate de subprefect şi Silviu Neacşu pe poziţia de prefect au fost investiţi în fucţie la sfârşitul săptămânii trecute în prezenţa vice-premierilor Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea, dar şi a mai multor oficialităţi locale – directori de instituţii sau parlamentari de Olt.

Noul prefect al judeţului Olt, promite că va fi corect şi echidistant şi va avea un dialog permanent cu şefii instituţiilor deconcetrate.

„Aş vrea în primul rând vreau să mulţumesc Guvernului României pentru încrederea pe care mi-au acordat-o. Promit că voi fi un prefect corect, echidistant, onest în ceea ce priveşte respectarea legii şi ordinii publice. Sunt convins că împreună cu angajaţii Instituţiei Prefectului, cu toţi şefii instituţiilor deconcentrate, vom lua cele mai bune măsuri în administrarea şi gestionarea problemelor care apar în judeţ. De asemenea, voi avea un dialog permanent cu autorităţile publice locale şi judeţene, pentru a fi permanent în sprijinul cetăţenilor”, a declarat Silviu Neacşu la investirea sa în funcţia de prefect al judeţului Olt.

Tot la sfârşitul săptămânii trecute  a fost numit, oficial, şi subprefectul judeţului Olt, Emanuel Oproiu, care n-a uitat să-i mulţumească celui care a avut d la început încredere în el şi i-a acordat şansa de a intra în viaţa politică, senatorul UNPR Ion Toma.

„Este, în acelaşi timp, o onoare şi o responsabilitate pentru mine să fiu subprefect al judeţului Olt. Cu această ocazie aş vrea să mulţumesc pentru încrederea acordată celor care au semnat pentru mine, domnului premier Victor Ponta şi ministrului de Interne, Gabriel Oprea. De asemenea, vreau să mulţumesc pentru sprijin acordat foştilor colegi progresişti, în special domnului senator Ion Toma, de care mă despart încetând activitatea politică. Prezenţa mea în Consiliul Local al municipiului Slatina timp de aproape două mandate mi-a oferit posibilitatea să cunosc realităţile administrative ale oraşului, dar şi cele ale judeţului.

Ştiu ce înseamnă să faci parte dintr-o echipă, să conduci şi să faci performanţă. Mă voi ghida în acţiunea mea după programul de guvernare al Guvernului Ponta, şi alături de domnul prefect şi echipa din prefectură, dar şi de instituţiile deconcentrate”, a declarat Emanuel Oproiu, noul subprefect de Olt.

Prezent la investitură vicepremierul Liviu Dragnea a precizat că a venit la Slatina pentru că respectă  judeţul Olt şi are foarte multe aşteptări.

„Am venit astăzi la Slatina pentru că judeţul Olt e unul pe care noi îl respectăm foarte mult, e un judeţ foarte important, un judeţ în care şi prefectul şi subprefectul sunt noi, numiţi acum, e un judeţ de la care noi aşteptăm foarte multe lucruri bune, şi când spun noi, mă refer la Guvern. Nu-mi permit să vă dau sfaturi, numai că în cariera mea politico-administrativă am avut şansa să fiu şi consilier local, şi prefect, şi preşedinte de Consiliu Judeţean. Ştiu bine care sunt posibilităţile de colaborare între Prefectură şi autorităţile locale. Depinde de dumneavoastră, domnule prefect, dacă veţi avea înţelepciunea să aveţi o relaţie corectă atât cu Consiliul Judeţean, cât şi cu autorităţile locale. Depinde de dumneavoastră dacă veţi putea face echipă bună cu subprefectul, dacă vă ajută în toată munca pe care trebuie s-o desfăşuraţi aici.

Să nu uitaţi niciodată că sunteţi reprezentantul Guvernului României în judeţul Olt, şi ca principale atribuţii aveţi în primul rând respectarea legii, în al doilea rând să verificaţi legalitatea actelor emise de autorităţile locale, dar să nu faceţi din asta un instrument de blocaj al funcţionării autorităţilor locale, aşa cum, din păcate, în anii trecuţi, chiar lângă dumneavoastră, la Teleorman, domnii prefecţi foloseau acest instrument de atac al actelor emise pentru blocaj şi de multe ori pentru şantaj”, a precizat şi Liviu Dragnea.

Vicepremierul Gabriel Oprea a avut şi el câteva cuvinte de spus la investitura celor doi demnitari ai Oltului

„E o onoare pentru mine să fiu prezent aici, în Olt, un judeţ cu oameni serioşi, curaţi, care îşi fac datoria. Am discutat cu premierul Victor Ponta să mergem împreună aici fiindcă acordăm un respect deosebit judeţului şi administraţiei locale. Vreau să ştiţi că domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, este, în opinia mea, unul dintre cei mai buni preşedinţi de CJ din ţară. Pot să spun că se bate, în sensul bun al cuvântului, pentru administraţia locală, e un om care răzbate, care îşi doreşte să facă ceva, să lase ceva locuitorilor judeţului. Ştiu că în administraţie nu există culoare politică dacă vrei să faci treabă, nu există partide politice, ci doar administraţie. Ştiu că administraţia din Olt se bate cu adevărat pentru locuitorii săi, de obicei dumneavoastră sunteţi mai ambiţioşi. Îi urez succes domnului subprefect Oproiu, băiat tânăr, îi urez succes şi domnului prefect Neacşu”, a declarat şi vicepremierul Gabriel Oprea.

 

Noul prefect al judeţului Olt, Silviu Petre Neacşu, s-a născut la data de 29 iunie 1956, în localitatea Drăgăşani, judeţul Vâlcea. A absolvit Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Matematică, apoi Academia de Studii Economice Bucureşti, Studii postuniversitare, Administraţie publica locală. A fost inspector şcolar evidenţă personal IŞJ Olt 1994-1997; Inspector şcolar general Direcţia de Control Ministerul Educaţiei Naţionale 1998-2001; Inspector şcolar general IŞJ Olt 2001-2005; Consilier Corp Control Ministru Educaţiei Naţionale 2013 – prezent. Era preşedintele Comisiei pentru cultură, învăţământ, activitatea ştiinţifică, sănătate, familie, protecţie copii şi culte din cadrul Consiliului Judeţean Olt

2 COMENTARII

  1. Acum este momentul: In 2014 Fondurile Europene nerambursabile se Acorda si la noi la fel de Usor ca si in celelalte state membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Afli mai multe detalii pe site-ul:Fonduri Europene Nerambursabile Ro

  2. Acum este momentul: In 2014 Fondurile Europene nerambursabile se Acorda si la noi la fel de Usor ca si in celelalte state membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Afli mai multe detalii pe site-ul:Fonduri Europene Nerambursabile Ro

Comments are closed.