Poliţiştii olteni nu au iertat pe nimeni

58

Pentru minivacanţa de 1 Mai, peste 200 de poliţişti rutieri au fost prezenţi în trafic, pe raza judeţului Olt, pentru asigurarea fluenţei traficului. Scopul principal a fost, ca de fiecare dată, prevenirea evenimentelor rutiere nedorite şi salvarea de vieţi. Rezultatul final al acţiunilor din cele patru zile de vacanţă arată că s-au acordat peste 800 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 140 mii lei, iar 31 de şoferi au rămas fără permis.

 


 

În minivacanţa de 1 Mai, echipajele de poliţie au acţionat, zilnic, pe raza judeţului nostru, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei. Astfel, 208 de poliţişti de la structurile de poliţie rutieră sprijiniţi de poliţişti de la ordine publică au fost prezenţi pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens.

Poliţiştii olteni au acţionat cu 90 de autospeciale, 40 dintre acestea fiind dotate cu aparatură radar, pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză. În urma activităţilor desfăşurate, pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii olteni au aplicat 838 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 139.445 lei, şi au reţinut 31 de permise de conducere.

Ca de fiecare dată când e vreo sărbătoare, mulţi români petrec prea mult şi consumă băuturi alcoolice după care se urcă la volan. Că unii se opresc cu maşina în vreun pom, poate că o merită, dar că să omori pe altul nevinovat pentru că tu ai băut prea mult şi ai plecat cu maşina e o iresponsabilitate imensă, indiferent că ai accidentat pe cineva sau doar ai fost prins de poliţişti. Aşa a făcut şi O. Petre, de 31 ani, din Vâlcele, care a fost prins de poliţiştii olteni conducând un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. „În cauză, au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, a precizat Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Într-un alt caz, poliţiştii Postului de Poliţie Orlea, aflându-se în serviciul de patrulare, pe raza comunei Orlea, satul Orlea-Nouă, au oprit pentru control un moped, condus de către D. Ionuţ, de 18 ani, din comuna Ianca. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că D. Ionuţ nu poseda permis de conducere, iar numărul de înregistrare prezintă modificări. În cauză, au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Găneasa au depistat, pe D.J. 677, în comuna Slătioara, pe B. Florin, de 28 ani, din comuna Slătioara, în timp ce conducea mopedul, proprietate personală, fără a poseda permis de conducere, iar mopedul nu era înmatriculat sau înregistrat. În cauză, au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere.