Salvatorii puteau deveni… călăi

69

Două femei şi un bărbat din Caracal au fost la un pas de a-şi pierde viaţa în urma unei explozii ce a avut loc la un bar din localitate, la care oamenii erau angajaţi. Un alt angajat al barului în cauză a suferit un atac de panică. Din fericire, explozia nu a fost urmată de incendiu. Cele trei victime ale exploziei, două femei şi un bărbat, au fost transportate iniţial la spitalul din Caracal unde au primit primele îngrijiri medicale. Pentru că starea de sănătate a uneia dintre femei şi a bărbatului era gravă s-a decis transferarea lor la spitalele din Craiova şi, respectiv, Bucureşti.

 

Scăpat după targă

În timpul manevrei de transbordare a bărbatului din ambulanţă în elicopter, acesta a alunecat de pe targă. Medicul de pe elicopter susţine că incidentul nu a afectat în vreun fel starea de sănătate a pacientului care era intubat şi sedat.

,,Un incident regretabil. Starea pacientului nu s-a înrăutăţit în urma căzăturii. E bine!”, a declarat medicul de pe elicopterul SMURD, Bazvăr Ligia, referitor la incidentul care ar fi putut fi fatal pentru pacient dacă nu ar fi avut noroc.

Cam aceeaşi poziţia a avut şi ministrul sănătăţii Eugen Nicolaescu, rugat de colegii din presa centrală să comenteze incidentul de la Caracal.

Explozia s-a produs în urma manevrării eronate a unei butelii folosite în bucătăria barului în care s-a produs explozia, de către administratorul localului, C. Lucian, din municipiul Caracal. Pentru a limita efectele acestui accident, salvatorii de la ISU au intervenit la faţa locului cu două autospeciale de stingere şi cu un echipaj SMURD.

 

Local distrus şi victime multiple

,,În urma exploziei, care nu a fost urmată de incendiu, au fost rănite trei persoane, două de sex feminin şi una de sex masculin. Bărbatul rănit, Ştefan B., de 27 de ani, angajat al restaurantului, a fost preluat de echipajul SJA, conştient, cu arsuri de gradul II şi III pe aproximativ 80% din suprafaţa corporală şi transportat la spitalul din Caracal. Pacientul a fost transportat ulterior, cu un elicopter SMURD, la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti. Cea de-a doua victimă, Silvia G., de 51 de ani, a fost transporată la spitalul din Caracal, prezentând arsuri de gradul II şi III pe aproximativ 50% din suprafaţa corporală. Cadrele medicale au hotărât transferul acesteia la Spitalul Nr. 1 Craiova. A treia victimă, Mihaela H., de 22 de ani, a fost transportată la spitalul din Caracal, cu arsuri de gradul I la nivelul feţei” a afirmat Alin Băsăsceanu, purtător de cuvânt ISU Oltreferitor la situaţia de la Caracal. Potrivit acestuia „în urma deflagraţiei, au fost distruse geamurile şi tâmplăria restaurantului, s-au prăbuşit structura metalică a acoperişului şi acoperişul, pe circa 50 mp, şi tavanul bucătăriei, pe circa 15 mp”, susţin pompierii.

Poliţia a întocmit în cauză un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală şi distrugere din culpă. Cercetări vor face în acest caz şi angajaţii ITM pentru a constata dacă la unitatea în cauză s-au respectat normele de protecţie a muncii şi dacă victimele erau angajate cu forme legale.