Reciclatori de Deveselu

76

Centrele de colectare a fierului vechi din Oltenia lucrează la foc continuu de săptămâna trecută, de când bucăţi importante din scutul anti-racheta de la Deveselu au început să fie aduse de o serie de locuitori extrem de bruneţi din zonă. „Până acum am primit 40 de tone de scut de Deveselu, calitatea I, fără rugină zici că-i nou”, a declarat un proprietar de centru de reciclare din zonă.

Ca de obicei, cei care au adus bucăţi din scut spun că le-au găsit în câmp sau la gunoi. „Să moară mama, ieşisem noaptea la o plimbare, cum fac de obicei mâncaţi-aş, să fumez o ţigară, că nu fumez în casă că nu-i place calului şi am descoperit o bucată de metal pe jos. Am luat mai multe, le-am dus la centru să facem şi noi un ciubuc, pupate-aş”, a declarat un reciclator din Deveselu.

Preşedintele Traian Băsescu a subliniat, încă o dată, importanţa amplasării scutului în România, pe urma acestuia urmând a fi create zeci de locuri de muncă iar, odată cu venirea soldaţilor americani, vor fi foarte multe oportunităţi în diverse meserii, în special cele cu vechime în lume