„Mi-ai dat idei cu vocea ta”

79

Loredana, impresionată de calităţile vocale ale Alinei Dorobanţu…

Asemănată de către Loredana cu Laura Cosoi, Alina Emilia Dorobanţu i-a impresionat cu vocea sa pe Loredana şi pe Brenciu. „În întunecimea scaunului meu, m-ai facut să traiesc clipe senzaţionale”, i-a declarat Horia frumoasei soliste născută în localitatea olteană Curtişoara. „Mi-ai dat idei cu vocea ta”, i-a mai spus simpaticul jurat de la „Vocea României”.

Lori a felicitat-o pentru prestaţie: „Ai avut puţin emoţii la început, dar te-ai redresat şi m-ai făcut să înţeleg că nu trebuie să te scap”.

„Vă plac pe toţi patru…”, le-a spus concurenta juraţilor. În cele din urmă, Emilia a decis să continue competiţia în echipa Loredanei. La sfârșitul săptămânii trecute, Alina a reușit să treacă în etapa următoare.

 

Mai mult cunoscută pentru cariera pe care deja şi-a creionat-o în muzica populară, Alina Emilia Dorobanţu este convinsă că muzica poate să vindece orice om. Pentru că Dumnezeu i-a dat mult talent, tânăra vrea să cânte şi să demonstreze că merită să câştige marele premiu de la emisiunea „Vocea României”.

Pe scena de la “Vocea României”, Alina a interpretat melodia “I don’t believe you”. A avut toate ingredientele pentru a merge mai departe – în afară de o voce bună, Alina Dorobanţu este şi foarte frumoasă.

Loredana Groza şi Horia Brenciu au întors scaunele, fiind de-a dreptul cuceriţi de modalitatea în care a cântat.

“Nu trebuie să te scap. Îmi place foarte mult cum cânţi”, a spus Loredana Groza care i-a mărturisit lui Smiley că ea crede că Alina Emilia Dorobanţu seamană cu Laura Cosoi.

“În scaunul meu, tu m-ai făcut să visez. Mi-ai dat o groază de idei cu vocea asta a ta”, a adaugat şi Horia Brenciu. În cele din urmă, Alina a ales-o pe Loredana Groza.

 

Peste 50 de premii

Alina Emilia Dorobanţu a reuşit până acum, la doar 20 ani, să cucerească peste 50 de premii la muzică populară şi a reuşit să-l emoţioneze chiar şi pe Tudor Gheorghe, la Festivalul „Maria Tănase” când a luat Marele Premiu şi premiul de popularitate. Pe scenă, maestrul Tudor Gheorghe a ţinut-o de mână cucerit, spunând publicului că fata „chiar ştie ce cântă”.

Nu este uşor ca într-un timp aşa de scurt să câştigi atâtea premii. Alina Dorobanţu a câştigat până acum 54 de premii naţionale la concursuri naţionale folclorice, dintre care 27 de trofee şi premii întâi. Înseamnă cam un concurs pe lună, neîntrerupt, din clasa a şasea şi până acum, la 17 ani. A reuşit să facă toate astea şi să mai şi rămână premiantă la şcoală, Alina terminând clasa a XII-a cu o medie de peste 9.

Până în clasa a opta a învăţat cu disperare, ruptă zilnic între două şcoli: prima, cea obişnuită; a doua, Şcoala Populară de Arte din Slatina. „Aceasta ţinea de la două după-amiaza până la şapte seara. Până la patru făceam canto, de la patru la şase, pian şi apoi, până la ora şapte, teorie şi solfegii. Eu eram la secţia canto muzică uşoară, dar făceam acolo şi populară, şi clasică, cu vocalize şi pian, dar şi religioasă. Ne puneau să cântăm Tatăl nostru…”, povesteşte artista.

La un concurs a adormit pe calorifer, când o strigau pentru marele trofeu. Era nedormită de vreo două zile, tocmai venise de la Jidvei – cel mai important concurs de până atunci, unde luase tot aşa trofeul cel mare. „Nu ştiu cum am făcut de am picat pe calorifer. Era festivalul irina Loghin de la Vălenii de Munte. Strigaseră locul trei, doi, întâi, eu dormeam. Apoi au strigat trofeul, eu încă dormeam. au zis de câteva ori Emilia Dorobanţu, apoi au început să se întrebe la microfon unde sunt. M-am trezit când cineva a venit în culise peste mine, strigând să fug repede pe scenă”, îşi amintele Alina Emilia Dorobanţu

Acum este studentă la Universitatea naţională de Muzică şi timpul şi-l împarte între facultate şi spectacole sau concursuri, timpul liber pentru ea fiind destul de puţin. Mai ales acum când este implicată şi în concursul „Vocea României”,  pe care noi sperăm să-l câştige.