Deputatul Iordache îi salvează pielea lui Ponta

45

Guvernul poate merge mai departe cu acordul pe care l-a încheiat cu RMGC în baza proiectului de lege pe care îl va face comisia pentru Roşia Montană, a declarat deputatul PSD Florin Iordache.

Scoaterea Acordului cu RMGC din proiectul de lege trimis de Guvern precum şi modificarea titlului proiectului au fost amendamentele propuse de deputatul PSD Florin Iordache, membru al Comisiei speciale pentru Roşia Montană, a afirmat preşedintele acestui for Darius Vâlcov. Potrivit acestuia, ambele propuneri făcute de Florin Iordache au fost votate de membrii Comisiei, cu majoritate.

“Nu a fost un amendament de scoatere a Acordului. S-a modificat articolul 1 şi a picat Acordul. Articolul a fost modificat la propunerea domnului deputat Florin Iordache”, a spus Vâlcov. Tot el a afirmat că Florin Iordache a fost cel care a depus şi amendamentul prin care s-a modificat titlul proiectului de lege din “Lege privind unele măsuri aferente exploatării miniere auro-argintifere din perimetrul Roşia Montană şi stimularea şi facilitarea dezvoltării activităţilor miniere în România” în “Lege privind unele măsuri pentru stimularea exploatării minereurilor auro-argintifere din cadrul unor proiecte miniere de interes public deosebit”. Ambele propuneri au fost adoptate cu majoritate de voturi, cu 11 voturi “pentru” la 5 voturi “împotrivă”.

Cu privire la modificările propuse şi adoptate de colegii săi de comisie, deputatul de Olt, Florin Iordache, a afirmat, potrivit mediafax.ro, că “Legea trebuie să aibă un caracter general. Guvernul poate merge mai departe cu acordul cu RMGC având în spate această lege”.

Astfel, prin propunerile sale, Florin Iordache îl salvează pe Ponta în problema legată de Roşia Montană, dar şi pe Vâlcov, care nu prea ştia cum să o dea ca să nu-şi încalce principiile afirmate şi să nu-l ,,calce pe bătături” pe şeful partidului şi al Guvernului.