Fundaţia ,,Mişcarea Populară” şi-a lansat filiala Olt

79

Fundaţia ,,Mişcarea Populară” (FMP) se extinde. Ea şi-a lansat zilele trecute filiala din Olt, în cadrul unei conferinţe de presă, la care au luat parte membrii acesteia, invitaţi dar şi o parte din fondatori, în frunte cu cei trei consilieri prezidenţiali: Cristian Diaconescu, Sebastian Lăzăroiu şi Daniel Funeriu.

 

Suntem o fundaţie şi nu un partid politic

Profesor univ. dr. Marian Preda a făcut, în deschiderea întâlnirii cu ziariştii locali, o scurtă prezentare a ,,Mişcării Populare”, precizând că aceasta este o fundaţie şi nu un partid. El a prezentat stadiul organizatoric al acesteia şi a amintit obiectivele pe care şi le propun membrii săi. ,,Ţin să spun că suntem o fundaţie şi nu un partid politic. Există persoane care vor să depună muncă voluntară în cadrul fundaţiei. Am lansat acum două săptămâni filiala Constanţa, în următoarele săptămâni vom lansa filiale în oraşele importante şi sperăm că până în toamnă să avem filiale în toate judeţele şi să constituim şi structuri subjudeţene. Sunt câteva judeţe unde avem peste 300 de înscrişi şi în Bucureşti avem peste 1.700 de aderenţi. Imediat după întâlnirea noastră cu toţi membrii dintr-o filială, în urma discuţiei cu cei selectaţi, vom selecta şi vom anunţa în 7-10 zile conducerea filialei. Există în dezbatere o propunere de platformă program a FMP la care avem deja circa 1.000 de propuneri”, a afirmat Preda.

Zeci de membri

Preşedintele FMP a susţinut, la Slatina, că fundaţia numără la nivel central cca 6.000 de mebri, iar la nivel judeţean vreo 80 de persoane. Preda a mai declarat că deja filiala inaugurată a primit oferte pentru sediu şi că aşteaptă de la membrii din Olt să vină cu propuneri de planuri strategice de dezvoltare locală, precizând că FMP nu va oferi funcţii membrilor, ajutoare sociale celor nevoiaşi, ci va încerca să identifice soluţii pentru problemele cu care se confruntă societatea, la nivelul fiecărui palier.

Cel care s-a ocupat de constituirea filialei judeţene a fundaţiei este primarul comunei Studina, Marian Vasile. Acesta nu şi-a ascuns intenţia de a-şi depune CV-ul pentru funcţia de şef al structurii oltene.

 

Să-şi facă auzit glasul

Vasile a declarat ziariştilor că ,,Mişcarea Populară deja se mişcă, începând de azi (n.r. data lansării) se poate spune că există în Olt. Trebuie să ne facem glasul auzit. Azi am rămas plăcut surprinşi de punctele de vedere exprimate. Încă unii fac confuzie între o fundaţie şi un partid.  Mişcarea Populară este o fundaţie, nu un partid”. În timp ce mare parte dintre membri aşteaptă transformarea fundaţiei în partid, membrii fondatori neagă vehement acest lucru. Nu au aceeaşi poziţie când vine vorba de implicarea în viaţa politică, prin susţinerea unui partid sau a unei alianţe.

,,A, că s-ar putea la un moment dat ca Fundaţia să susţină un partid politic sau o alianţă de partide care să poarte acelaşi nume, asta e posibil să se întâmple chiar anul viitor. Zic eu. Dar s-ar putea să fiu optimist. Nu depinde de mine, nu depinde de niciun membru fondator. Depinde câţi oameni reuşim să strângem în jurul nostru”, a afirmat Lăzăroiu.