Micul Hercule rămâne în familie

109

Giuliano Stroe, cunoscut drept Micul Hercule, şi fratele lui Claudio rămân, deocamdată, în familie, alături de părinţi. Aşa au decis zilele trecute magistraţii de la Tribunalul Olt, care au respins cererea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului Olt de instituire a unei măsuri de protecţie a lor în regim de urgenţă. Hotărârea nu este definitivă, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului Olt putând face apel în termen de cinci zile.

 

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului Olt a cerut, pe 20 mai, Tribunalului Olt ca, prin ordonanţă preşedinţială, să instituie măsura de protecţie a fraţilor Giuliano şi Claudio Stroe, în regim de urgenţă, până ce Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt va soluţiona plângerea privind cercetarea tatălui acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului, ca urmare a supunerii acestora unor antrenamente fizice extrem de dure care le-ar fi afectat dezvoltarea fizică.

Cauza s-a judecat la primul termen, decizia magistraţilor de respingere a solicitării DGASPC Olt fiind dată la scurt timp după încheierea judecăţii. Hotărârea magistraţilor ca Giuliano şi Claudio Stroe să rămână în continuare în familie a surprins conducerea Direcţiei.

,,Sunt surprinsă de decizia judecătorilor, dar nu o pot comenta. Aşteptăm motivarea şi, tot ce vă pot spune acum este că vom face apel. Facem toate aceste demersuri spre binele celor doi minori. Solicitarea noastră nu viza luarea definitivă a copiilor din familie, ci doar una temporară, până ce ne convingeam că antrenamentele la care sunt supuşi nu-i afectează. Trebuie să vă mai spun că am sesizat în acest caz şi Parchetul, solicitând demararea unor cercetări privind săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorilor, având în acest sens indicii conform cărora aceste antrenamente le afectează dezvoltarea fizică a celor doi minori”, a declarat Rădiţa Piroşca, director general Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului Olt. Aceasta a mai precizat că este pentru prima dată când judecătorii resping o astfel de solicitare depusă de instituţie.

 

Fiecare parte a cerut ce a vrut

Solicitarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului Olt a fost susţinută în faţa judecătorului de caz de către unul din juriştii instituţiei. Potrivit acestuia s-a decis solicitarea încuvinţării magistraţilor de a lua copiii şi a-i duce la Centrul de primire Sfântul Ştefan. Solicitarea Direcţiei a fost susţinută şi de procurorul de caz care a mai invocat şi lipsa de colaborare a părinţilor cu reprezentanţii Direcţiei.

Mama celor doi fraţi a cerut magistratului în cauză respingerea cererii pe motiv că Giuliano şi Claudio sunt bine îngrijiţi, fapt ce denotă şi din anchetele sociale făcute de reprezentanţii instituţiilor abilitate.

Iulian Stroe, tată celor doi fraţi, a cerut şi el respingerea solicitării Direcţie, punând demersul instituţiei pe presiunile exercitate de media, la… influenţa parlamentarilor, fără a spune un nume. A invocat, însă, ca televiziune, PROTV-ul. El a afirmat în faţa judecătorului că fiii săi nu au probleme de sănătate, motiv pentru care, după verificările medicale făcute, nu li s-a administrat niciun tratament. Conform celor susţinute de Iulian Stroe, analizele făcute băieţilor la Institutul Parhon au fost trimise ,,unui prieten, medic pediatru, din Anglia”, care i-ar fi confirmat starea bună de sănătate a minorilor. El a mai precizat că lipsa fierului din sânge s-ar datora faptului că micuţii sunt în creştere. Cât priveşte stagnarea creşterii în înălţime a lui Giuliano şi Claudio, tatăl lor a pus totul pe seama genei. ,,Şi eu când eram mic eram scund. Mi s-a spus că băieţii vor creşte mai târziu”, a afirmat bărbatul.

Referitor la antrenamentele dure la care îşi supune băieţii, Iulian Stroe a susţinut că ele au fost reduse în ultima perioadă. Copiii fac antrenament doar două ore pe zi, timp de o lună, după care luna următoare fac pauză. Nici hormoni pentru dezvoltarea masei musculare nu le-ar mai fi administraţi, a mai susţinut omul.

 

Iulian Stroe continuă să le facă rău propriilor copii

Scandalul iscat de ,,promovarea” fraţilor Stroe, dar mai ales declaraţiile tatălui acestora pe Facebook, care îi poate ,,răpi” copiii este departe de a se încheia pentru că bărbatul continuă ,,războiul”. Nu doar cu autorităţile, ci şi cu… restul lumii, din care face parte şi mass-media. Totul pentru bani. Iată mai jos câteva dintre ultimele mesaje transmise de Stroe senior, aşa cum au fost ele postate.

,,Am făcut reclamaţie doctorei Cristina Dumitrescu de la Institutul Parhon, care a înstrăinat fişele medicale şi datele confidenţiale ale copiilor mei, unor persoane fără acest drept. «Este interzisă divulgarea datelor cu caracter medical, acestea fiind protejate de secretul profesional. În sensul celor mai sus arătate facem trimitere la dispoziţiile art. 21 şi art. 22 din Legea 46/2003 privind drepturile pacientului». Scurt si cuprinzător, acum să daţi socoteală pentru ce aţi făcut! Clar! Să vedem până unde ajunge corupţia şi abuzul!”

,,Şi încă ceva, i-am făcut reclamaţie şi directorarei de la şcoala lui Giuliano, mai exact lui Ştefănescu Carmen, am depus reclamaţia la Inspectoratul Şcolar Slatina. Nu intră în atribuţiile sale de directoare să bârfească la televizor familia unor elevi de şcoală primară, prin comentari ca oribilisme… scârboşenii…, este posibil ca directoarea să permită intrarea camerelor de luat vederi cu scopul hăituirii copiilor mei minori? Să o dea afară! Tot aceaşi directoare ia confiscat telefonul personal lui Giuliano, el nu a vrut să i-l dea, însă directoarea i l-a luat cu forţa, ţipind şi bruscându-l! DUPĂ TERMINAREA ORELOR I-A DAT TELEFONUL ÎNAPOI CU ECRANUL CRĂPAT! Halal directoare! Înainte de alegeri, mai exact înainte de începerea anului şcolar de anul trecut, era o altă directoare, dar după alegeri, însuşsi politica îşi spune cuvântul…. aşa că au pus directoare pe cea care facea parte din partidul la putere. I-am povestit totul primarului de la comuna pe raza cui se află şcoala şi sper să fie luate măsuri corespunzătoare!”

,,Libertatea presei, până unde? Până a face bani din talentul altuia? Până a destrăma familii, a produce neplăceri şi a face copiii să plângă? Să va fie ruşine împreună cu cine vă permite să faceţi bani din necazurile altora şi să vă fie ruşine pentru că fortaţi persoane să scoată cuvinte şi declaraţii pe care i „le puneţi voi în gură” prin presiuni politice”.

 

Vor fi milioane de euro, promite bărbatul

Pentru că nu se simte în stare să ducă războiul total pe care singur l-a declanşat, Iulian Stroe cere sprijinul avocaţilor. Al celor cu bani, care-şi permit să-i asigure consultanţa juridică şi reprezentarea în instanţă, în primul rând împotriva trusturilor mass-media, de la care speră să obţină sume frumoase drept despăgubiri morale. Ca să-i cointereseze pe avocaţi, Stroe senior le spune că vor fi milioane de euro la mijloc pentru că va cere mulţi bani ,,pentru hărţuirea lui, a copiilor şi a familiei”.

Iulian Stroe lasă să se înţeleagă că ar fi o victimă a mass-media. Provocându-l, susţinem contrariu. Dacă există victime în acest război pe care singur l-a declanşat, sunt cei doi minori. Ei trebuie să facă faţă ambiţiei sale de îmbogăţire, dar şi al ziariştilor avizi de audienţă.