SML a rămas cu maşina-n drum

151

Serviciul de Medicină Legală Olt a rămas fără maşină pentru transportul cadavrelor. Singurul autoturism deţinut este defect fapt ce pune instituţia în situaţia de a nu avea cu ce transporta la morgă cadavrele. Pentru că repararea autoturismului costă foarte mult, conducerea Spitalului din Slatina, în subordinea căreia se află Serviciul de Medicină Legală, susţine că va achiziţiona o maşină nouă în cel mai scurt timp.

 

Legiştii au probleme

Singura maşină pentru transportul cadavrelor s-a defectat în urmă cu câteva zile şi de atunci transportul cadavrelor la morgă se face cu încălcarea normelor legale în vigoare, prin bunăvoinţa cunoştinţelor celor găsiţi decedaţi sau a poliţiştilor. Aşa s-a întâmplat şi zilele trecute când a fost nevoie de o maşină pentru transportul unui sinucigaş slătinean la morgă.

,,Maşina este nefuncţională de câteva zile, aproximativ o săptămână. Este o maşină veche, pe care noi o foloseam pentru transportul cadavrelor”, a declarat Liviu Radu, şeful Serviciului de Medicină Legală. El şi-a exprimat speranţa că problema iscată de defectarea maşinii pentru transportul cadavrelor va fi rezolvată cât mai curând, susţinând că a primit în acest sens promisiuni din partea conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

 

Cu rabla la casat

Pentru că repararea autoturismului deţinut de Serviciul de Medicină  Legală de la Slatina costă foarte mult, conducerea Spitalului din Slatina, unitate în subordinea căreia se află Serviciul de Medicină Legală, susţine că doreşte să achiziţioneze un autoturism nou, care să corespundă standardelor pentru astfel de activitate.

,,Am demarat procedurile de achiziţionarea unei maşini noi pentru Serviciul de Medicină Legală, prin intermediul programului Rabla. Să sperăm că acest lucru se va întâmpla cât mai repede. Dacă se va întârzia, vom încerca să facem reparaţiile necesare pentru a o mai putea utiliza pe cea veche. Pentru a o pune la punct, ne costă foarte mult. Potrivit specialiştilor de la service, ne ajunge la vreo 100 milioane de lei vechi”, a afirmat Andrei Iordache, managerul Spitalului judeţean de Urgenţă Slatina.

Până ce vor primi o maşină nouă, angajaţilor de la Serviciului de Medicină Legală Slatina nu le rămâne decât, fie să pună mână de la mână şi să suporte repararea maşinii ce stă în garaj, fie să apeleze la bunăvoinţa poliţiştilor sau a cunoştinţelor pentru a transporta cadavrele la morgă.