3 lei/locuitor. Teodosescu îl atacă dur pe Teodorovici: Bătaia de joc a ministrului e dusă la extrem, 27 de orașe riscă FALIMENTUL

268

Ultima alocare de bani a Guvernului Dăncilă a nemulțumit Asociația Orașelor din România, care acuză că sunt orașe ce au primit chiar și 3 lei/ locuitor. Președintele AOR, edilul Balșului- Mădălin Teodosescu, îl acuză pe ministrul Finanțelor că își bate joc de orașele mici pe care le aruncă în faliment.

Guvernul PSD s-a asigurat că primăriile vor avea în conturi sumele necesare pentru a se asigura funcționarea până la sfârșitul acestui an. Nu însă și a orașelor mici, acuză AOR. În ședița de marți, a fost adoptată o hotărâre prin care sunt alocate circa 1,4 miliarde de lei comunităților locale, sume defalcate din impozitul pe venit și din taxa pe valoare adăugată, pentru echilibrarea bugetelor locale. Repartizarea sumelor a nemulțumit Asociația Orașelor din România, prezidată de un primar oltean- Mădălin Teodosescu, edilul Balșului.

” Prin noua rectificare de buget, ministrul de Finanțe din Guvernul demis a falimentat orașele și a suprimat orice perspectivă de dezvoltare de minimă necesitate. Administrațiile locale vor ajunge în imposibilitatea de funcționare, cu școli fără încălzire asigurată, în care copiii noștri vor îngheța de frig, pe străzi va fi beznă, gropile vor rămane neasfaltate, gunoaiele vor acoperi orașele. Situaţia multor oraşe s-a degradat an de an pentru că Legea bugetului de stat a luat șansa comunităţilor locale la elementele vitale de care se ocupa administrația locală: apă, curent electric, căldură, gaze, canalizare.”, arată AOR prin intermediul unui comunicat de presă.

Asociația arată că prin recenta rectificare, 27 de orașe au primit între 3 şi 10 lei/locuitor, 16 orașe între 11 şi 20 lei/locuitor şi 14 orașe între 21 şi 30 lei/locuitor. „Bătaia de joc a ministrului de Finanțe Orlando Eugen Teodorovici este dusă la extrem, după aprobarea hotărârii de guvern, 25 de oraşe rămânând cu buget minim de funcţionare sub 1.000 lei/locuitor/an, în această valoare fiind incluse sumele alocate pentru însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi. O sfidare cinică faţă de cetăţenii din unităţile administrativ-teritoriale cu statut de oraş, având în vedere că oricăreia dintre comune i s-a asigurat un buget minim de funcţionare de 1.000 lei/locuitor/an, încă de la începutul anului, când a fost aprobată Legea 50/2019 privind bugetul de stat.”, acuză AOR.

Pe această temă:

LISTA/ Bani pentru primăriile Oltului de la Guvernul Dăncilă