LISTA/ Bani pentru primăriile Oltului de la Guvernul Dăncilă

730

Guvernul demis al Vioricăi Dăncilă a aprobat în ședința de ieri o Hotărâre de Guvern prin care împarte banii alocați la rectificare către administrațiile locale. Și primăriile Oltului au primit bani, cea mai mare sumă revenind Slatinei, dintre orașe, iar dintre comune Coloneștiului.

Guvernul PSD s-a asigurat că primăriile vor avea în conturi sumele necesare pentru a se asigura funcționarea până la sfârșitul acestui an. În ședița de ieri, a fost adioptată o hotărâre prin care sunt alocate circa 1,4 miliarde de lei comunităților locale, sume defalcate din impozitul pe venit și din taxa pe valoare adăugată, pentru echilibrarea bugetelor locale.

 „Prin această hotărâre de guvern, prin această distribuire de sume se au în vedere cu prioritate asigurarea cheltuielilor de funcţionare în ordinea… cheltuieli de personal, inclusiv drepturile asistenţilor personali şi persoanelor cu handicap grav, indemnizaţii lunare ale persoanelor cu handicap… O altă zonă este cea legată de bunurile şi serviciile pentru întreţinerea unităţilor de învăţământ şi pentru cele aferente sistemului de protecţie a copilului şi centrelor pentru persoane adulte cu handicap, de la nivelul judeţelor, alte naturi de cheltuieli urgente necesare în anul 2019 şi a căror plata nu poate fi amânată”, a spus Teodorovici, ministrul Finanțelor.

Și primăriile din Olt au primit bani. La nivel rural, cele mai mari sume au fost alocate comunelor Colonești- 660.000 lei, Vilina și Obârșia- câte 600.000 lei, la coada listei fiind comuna Băbiciu- 31.000 lei. La nivel urban, cea mai mare sumă ajunge la Slatina- 3.704.000 lei, iar cea mai mică la Scornicești- 1.300.000 lei.

Lista fondurilor alocate, cu precizarea că sumele sunt exprimate în MII lei: