PSD Olt: Sistemul național antigrindină și de creștere a precipitațiilor – o prioritate a guvernării PSD

102

Pentru protejarea culturilor agricole și comunitățile rurale față de fenomenele meteorologice periculoase asociate schimbărilor climatice, Ministerul Agriculturii va înfiinţa alte zeci de noi puncte de lansare a rachetelor antigrindină, un program de succes al guvernării PSD. Anunțul a fost făcut de PSD Olt, după ce staţiile din Olt tocmai şi-au demonstrat eficienţa vinerea trecută, când au spart norii albi strânşi deasupra judeţului.

Dezvoltarea Sistemului Național Antigrindină reprezintă una din prioritățile Programului de Guvernare. Din acest motiv, Guvernul PSD a alocat anul acesta suma de 36.700.000 lei pentru realizarea acestui program. Scopul acestuia este de a proteja culturile agricole și comunitățile rurale față de fenomenele meteorologice periculoase asociate schimbărilor climatice.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a stabilit pentru acest an înființarea a 65 noi puncte de lansare a rachetelor antigrindină în țară, care, alături de cele 60 realizate până acum, vor proteja milioane de hectare agricole.

? Guvernarea PSD – Sistemul național antigrindină și de creștere a precipitațiilor (SNACP) – o prioritate! ⛈ Dezvoltarea Sistemului Național Antigrindină reprezintă una din prioritățile Programului de Guvernare. Din acest motiv, Guvernul PSD a alocat anul acesta suma de 36.700.000 lei pentru realizarea acestui program.? Scopul acestuia este de a proteja culturile agricole și comunitățile rurale față de fenomenele meteorologice periculoase asociate schimbărilor climatice. ? Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a stabilit pentru acest an înființarea a 65 noi puncte de lansare a rachetelor antigrindină în țară, care, alături de cele 60 realizate până acum, vor proteja milioane de hectare agricole. #PatriotiinUE #SNACP#AgriculturaPSD

Publiée par PSD Olt sur Mercredi 15 mai 2019

 

Vinerea trecută, nori albi s-au abătut cu puțin timp în urmă peste zona de nord a județului. Salvarea a venit de la stațiile antigrindină de la Dobroteasa și Sâmburești, în timp ce culturile oamenilor din Cârlogani au fost salvate după ce grindina a fost distrusă de rachetele trase din stația de la Șușani, județul Vâlcea.

Află mai multe:

Stațiile antigrindină de la Dobroteasa și Sâmburești au salvat culturile din nordul județului