Elevi doar din Slatina, la Olimpiada de Limbi Clasice

287

Doi elevi de la Colegiul I Minulescu, doi de la Colegiul R. Greceanu și doi de la Școala G. Poboran Slatina au obținut punctaje de calificare la etapa națională a Olimpiadei de Limbi Clasice. Vor reprezenta județul doar cei cu punctajul cel mai mare pe fiecare clasă.

Șase elevi din județ, toți din Slatina, au obținut punctajele necesare calificării la etapa națională a Olimpiadei de limbi clasice. Potrivit regulamentului, va reprezenta județul primul în ierarhia clasei la care a concurat. Faza județeană a fost susținută weekendul trecut.

La gimnaziu- clasa a VIII-a, cel mai bun punctaj a fost obținut de Luca Szocs, elev la Colegiul Național Radu Greceanu, prof. Mihaela Neagoe, cunoscut pentru talentul său nativ de artist plastică, dar și de interpret la pian și participant la olimpiadele de matematică și informatică. Este urmat de Mădălina Pavel și Andreea Spânu- ambele de la Școala George Poboran Slatina, prof. Eugenia Vlad.

Cel mai bun punctaj la liceu a fost obținut de Maria Doriță- clasa a X-a, elevă la CN Ion Minulescu, prof. Aurelia Niculae. Anul trecut, Maria Bianca Dorița a câștigat Premiul special la faza națională a acestei olimpiade, ea fiind în 2017 beneficiara bursei Fundației Alexandrion Group, după ce a obâinut cea mai mare medie pe județ la testele naționale.

La clasa a IX-a, cel mai bun pucntaj a fost obâinut de Maria Mareș- CNI Minulescu, prof Aurelia Niculae, urmată de Valentin Anghel- CN R.Greceanu, prof. Mihaela Neagoe.

Etapa naţională a Olimpiadei de limbi clasice va fi organizată în judeţul Botoşani, în perioada 2 – 5 mai.