Primăria Tătulești caută, din nou, secretar

346

Primăria Tătulești are din nou scos la concurs postul de secretar, recrutarea fiind făcută de Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Examenul va fi susținut în martie.

Începând de ieri, Agenția Națională a Funcționarilor Publici a dat startul înscrierilor la concursul organizat pentru postul de secretar al comunei Tătulești, post scos la concurs și în noiembrie anul trecut, fără succes. Numeroase primării din județul Olt se confruntă cu o criză de secretari, pentru ocuparea posturilor ANFP organizând concursuri repetate la care fie nu s-a prezentat niciun candidat, fie toți candidații au fost respinși. Pentru luna viitoare, se face o nouă încercare de a ocupa postul de la Tătulești cu atribuții de vizare pentru legalitate a dispoziţiilor primarului şi hotărârilor consiliului local.

Candidații trebuie să aibă studii superioare în domeniul ştiinţelor juridice sau administrative, studii de masterat sau postuniversitare absolvite în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice; vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice: minimum 5 ani. În cazul în care la concurs nu se prezintă persoane care îndeplinesc condiţiile de participare, pot candida şi persoane care nu îndeplinesc aceste condiţii, în următoarea ordine: persoane care au studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în ştiinţe juridice sau administrative şi vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice: minimum 5 ani; persoane care au studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în ştiinţe juridice sau administrative; persoane care au studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în altă specialitate.

Dosarele de înscriere la concurs se depun la sediul Agenţiei, în perioada 20 februarie – 11 martie. Concursul s eva desfășura la sediul ANFP, proba scrisă fiind programată pentru data de 25 martie, iar data și ora interviului vor fi comunicate ulterior.