Evaziune fiscală pentru mai mulți oameni de afaceri. Prejudiciu de peste 7 milioane lei la Avicola Călărași

136

Reprezentanți ai SC Avicola SA, Orlando Emil Daher și Hanna Daher, dar și alți oameni de afaceri sunt acuzați de evaziune fiscală potrivit unui comunicat al DNA.

Procurorii anticorupție au găsit falsuri în forma evidențierii a actelor contabile precum și cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive în formă continuată și constituirea unui grup infracțional organizat.

Prejudiciul total cauzat bugetului statului se ridică la 7.305.211 de lei, sumă cu care ANAF s-a constituit parte civilă în procesul penal, fiind dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile şi asupra sumelor de bani deţinute în conturile bancare de către SC Avicola Călăraşi SA.

Grupul infracțional organizat în scopul săvârșirii mai multor infracțiuni de evaziune fiscală a fost inițiat în cursul anului 2010, grup la care s-au alăturat, pe lângă inculpatul Moubarak Mahmoud Sleiman, și Andrei Sileanu, Daniel Marian Raicu, Abdoulmounim Alzaid.

Aceştia, în calitate de reprezentanţi ai SC Avicola Călăraşi SA, au utilizat atât societăţile comerciale controlate de Moubarak Mahmoud Sleiman cât şi infrastructura de transport şi cea bancară pusă la punct anterior, în vederea sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Călăraşi.