Un gigant german vrea să cucerească piața IT din România

52

Se anunţă o mutare de proporţii în ţara noastră care va crea foarte multe locuri de muncă. Un gigant al economiei germane se pregăteşte să investească masiv în România, într-o industrie care poate aduce țării noastre un profit imens. O renumită companie vrea să răpună piața locală şi cu soluţiile de cloud şi infrastructură IT.

Este vorba despre firma germană Medialine, prezentă deja pe piața din România încă din 2015 fiind prezentă prin intermediul firmei Progress ICT Solutions.

Până acum, germanii s-au axat pe partea de software, dar de curând, integratorul german de soluţii IT&C Medialine EuroTrade AG şi-a transferat aproape întreaga divizie de software în România, planul fiind de a dezvolta businessul local şi în direcţia de cloud şi infrastructură.

„În România ne-am axat mai mult pe partea de software. Practic, am mutat aproape toată diviza de software în România. Aici avem o echipă de 26 de oameni, iar în Germania sunt 9 persoane care lucrează pentru această divizie”, a declarat pentru ZF Stefan Hoerhammer, directorul de operaţiuni din cadrul Medialine EuroTrade AG şi unul dintre cei doi fondatori ai companiei, împreună cu fratele său Martin Hoerhammer.

Cu o echipă de 150 de persoane în Germania şi afaceri anuale de aproape 50 milioane de euro, Medialine vrea să rupă norma și în România, astfel încât subsidiara să ajungă să genereze afaceri de 7-8 milioane de euro în următorii 2 ani.

”Vrem să intrăm pe piaţa locală şi cu soluţiile de cloud şi infrastructură IT. Deja avem un client pentru soluţiile de cloud aici, iar de la începutul anului viitor vom avea gata şi oferta de cloud pentru România. Vrem să facem aici un centru de date pentru că firmele din România vor să folosească soluţii cloud, dar vor ca centrul de date să fie aici.”, a mai adaugat directorul Medialine.