Primarul Balșului vrea să învețe administrație de la moldoveni

241

2018 se anunță unul cu multe vizite pentru primarul Balșului, Mădălin Teodosescu, care va fi și gazdă pentru delegațiile străine de primari, în calitate de președinte al Asociației Orașelor din România. Primul schimb de experiență va fi cu Republica Moldova, detalii privind programul relațiilor internaționale, dar și strângerea rândurilor în vederea discuțiilor cu noua echipă guvernamentală, fiind programate în februarie.

Schimbarea conducerii Executivului dă speranță Asociației Orașelor din România, prezidată de primarul Balșului, Mădălin Teodosescu, că problemele administrative ale micilor orașe vor fi rezolvate, în acest sens consiliul director reunindu-se pentru a stabili temele de interes privind buna guvernare locală în orașele românești. Ședința ordinară a AOR a fost stabilită pentru perioada 25- 27 februarie, la Târgu Ocna.

Anul acesta se anunță unul în care primarii orașelor din țară vor învăța de la omologii lor din alte state, dar și să le prezinte acestora reușitele lor, schimbul de experiență demarând inițial cu cei din Republica Moldova.

„Din dorinţa de revitalizare a relaţiilor internaţionale ale Asociaţiei noastre, precum şi a membrilor săi, conducerea AOR a început un amplu program de activităţi internaţionale, aşa cum am discutat la şedintele anterioare ale Consiliului Director. Astfel, un prim pas îl vom face cu colegii din Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova, cu sprijinul cărora vom organiza un program de schimb de bune practici, în cadrul programului Consiliului Director al AOR, convocat în perioada 25-27 februarie 2018.”, anunță AOR.