Oltul are tot mai mulți primari de… cinci stele. Unii nu au avut contracandidați, alții au fost aleși cu peste 90% din voturi

901

Nu mai surprinde pe nimeni că în Olt sunt primari destoinici. Majoritatea dintre ei au fost realeși de oamenii în mai multe runde de alegeri adunând mai multe mandate. O parte dintre ei sunt așa de buni și au făcut atât de multe pentru comunitățile lor încât nu au avut adversari, fiind aleși cu 100% din voturile valabil exprimate, iar alții, pentru aceleași motive, au fost la un pas să obțină aceiași performanță, ei obținând peste 90% din voturile acordate de cei care s-au prezentat la urne.

PRIMARI aleși cu 100% din voturi

Ei bine, da, avem primari împotriva căruia niciun consătean nu a ales să le fie contracandidați. Primarii din Colonești, Nicolae Stan, din Baldovinești, Ion Enescu, cel e la Spinei, Dănuț Șerpău și Voineasa, Liviu Anuța, s-au aflat singuri pe buletinul de vot. Așa cum era de așteptat ei au fost aleși cu 100% din voturile valabil exprimate. Cu toți acești primari sunt social-democrați și au la activ mai multe mandate. Dacă la Colonești, Baldovinești și Spineni candidații la înnoirea mandatelor au avut mici emoții legate de scorul la Consiliul Local, la Spineni a existat doar o singură listă de candidați: cea depusă de primarul în funcție.

La  nivel național sunt 134 de localități în care, pentru funcția de primar, s-au înscris doar primarii în funcție. În Covasna și Harghita pentru aproape jumătate dintre localități s-au înscris doar primarii în funcție.

Scorul electoral demonstrează valoarea edilului….

Primarii de la Colonești, Baldovinești, Spineni și Voineasa nu sunt singurii cu care locuitorii sunt mândri. Aproape la fel stau lucrurile și în cazul altor nouă comune unde candidații, primari în funcție, au fost votați de peste 90% dintre locuitorii comunităților din care fac parte. Astfel, deși au avut contracandidați, acești primari se pot lăuda cu scorurile lor electorale pe care toți edilii și le-ar dori. Din cei nouă aleși cu scor astronomic, opt sunt social-democrați, iar unul aparține PNL. Edilii de care consătenii sunt mândri sunt: Marian Scurtu de la Optași Măgura-86,72%, Gheorghe Gănescu de la Curtișoara-95,11%, Matei Tudor de la Oboga-94,78%,  Ion Dincă de la Grădinile-94,58%,Iulian Antonie de la Găvănești-93,64%, Iulian Preda de la Sâmburești-93,48%, Daniel Pană de la Giuvărăști-93,18% și Ionel Văduva de la Cârlogani-92,92%.

Topul primarilor de orașe

Scoruri electorale remarcabile s-au obținut și la nivelul unor localități urbani. Aceștia au obținut sprijinul a peste trei sferturi din votul alegătorilor care s-au prezentat la urne. Cei trei primari au obținut ieri cel de-al doilea mandat de primar. Pe primul loc în acest clasament se situează edilul orașului Scornicești, Daniel Tudor, care a obținut 93,04% din voturile valabile exprimate ieri de locuitorii orașului de pe Plapcea. În acest inedit clasament, pe poziția secundă se situează Nicușor Rada, edilul orașului Piatra Olt cu 88,13% din voturile cetățenilor din acest oraș. Podiumul este completat de primarul municipiului Caracal Ion Doldurea care, deși a a avut mai muți contracandidați a fost susținut de 71% dintre cetățenii municipiului care s-au prezentat, ieri, la urne. Cu toții au primit susținerea cetățenilor în semn de respect pentru munca depusă în fruntea administrațiilor pe care le conduc, pentru investițiile realizate cu scopul de a le fi cetățenilor din comunitate mai bine.

Realitatea Oltului îi felicită pe toți acești primari de… cinci stele și le urează să aibă în continuare mult succes și multă susținere din partea consătenilor lor