Stadion modern la Slatina. Autoritățile au dat primele aprobări

62

Slatina va avea un stadion modern, cu o capacitate de 10.000 de locuri. Consilierii locali au aprobat, planul de amplasament al noului stadion, dar şi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei. Acesta va fi ridicat de Compania Națională de Investiții pe amplasamentul actualului Complex sportive 1 Mai și va costa 400 milioane de lei.

Expertiza tehnică a stadionului 1 Mai din Slatina, realizată în urmă cu doi ani la solicitarea administrației municipale a scos la iveală faptul că aceasta prezintă unele probleme de structură și că nu se merită să fie realibilitat și modernizat. Pe baza expertizei, Primăria Slatina a decis să construiască altul prin intermediuk Companiei Naționale de Investiții, fiind făcute astfel primaele demersuri. Viitorul stadion va avea o capacitate de 10.000 de locuri și va fi asemănător cu cel din Craiova.

Autoritățile slătinene au anunțat că, actualul stadion nu va fi demolat până ce nu va fi stabilită firma care să realizeze noul complex sportiv. El va continua să găzduiască, până la finalul campionatului, meciurile echipei locale CSM Slatina. Compania Națională de Investiții va scoate la licitație investiția în acestă vară și se speră ca lucrările să înceapă în acest an.

Complexul sportiv „1 Mai” a fost inaugurat pe 20 august 1982. Primul meci a avut loc între Aluminiu Slatina și Metalul Bucureşti, câștigat de aluminiști cu 2 la 0.