Trei cursuri gratuite pentru șomeri, organizate de AJOFM Olt luna viitoare

390

Trei programe de formare profesională vor începe în luna martie, la nivel judeţean, derulate de către AJOFM Olt cu scopul de a califica persoanele aflate în căutarea unui job căutat pe piața forței de muncă. Oltenii luați în evidența agenției sunt cursați gratuit.

Agenția Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt organizează luna viitoare trei  programe de formare profesională pentru 42 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Principalele meserii\ocupații pentru care se vor organiza programe de formare profesională gratuite pentru șomeri sunt: frizer – 14 persoane, competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației – 14 persoane, inspector în domeniul sănătății și securității în muncă – 14 persoane.

,,Serviciile de formare profesională sunt gratuite pentru şomerii indemnizaţi şi neindemnizaţi înregistraţi în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, iar persoanele care realizează venituri pot urma aceste programe de formare profesională suportând contravaloarea lor. Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa Compartimentului Formare Profesională din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, str. Dinu Lipatti, nr.28, tel.0249/413099.ˮ, informează agenția olteană de șomaj.