Dotarea structurilor de urgență cu ambulanțe de ultimă generație continuă

55

DSU anunță că va continua dotarea structurilor de urgență cu ambulanțe de ultimă generație. Este vorba despre de 980 ambulanțe tip B (4×2), 2610 ambulanțe de tip B (4×4) și 480 ambulanțe de tip C.

Astăzi, Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) a validat documentația tehnică înaintată acestora de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), aprobând astfel caietul de sarcini, extrem de necesar în continuarea derulării procesului de achiziție de ambulanțe, destinate serviciilor publice de urgență.

,,Astfel, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), la acest moment este în desfășurare procedura de licitație deschisă pentru furnizarea de ambulanțe tip B (4×2, 4×4) şi ambulanțe de tip C destinate Serviciilor Publice de Ambulanță (SAJ/SABIF) şi SMURD.
 Cantitatea maximă estimată pentru tipurile de ambulanțe enumerate anterior, prevăzută în acordurile cadru sunt de 980 ambulanțe tip B (4×2), 2610 ambulanțe de tip B (4×4) și 480 ambulanțe de tip C. Precizăm că la acest moment, prin Planul de Dezvoltare Durabilă pentru achiziția de ambulanțe destinate Serviciilor Publice de Ambulanță (SAJ/SABIF) și SMURD există o primă alocare din fondurile europene nerambursabile și anume, aproximativ 110 milioane Euro, urmând ca sumele alocate pe parcursul duratei acordurilor, și anume 4 ani, să se suplimenteze. Departamentul pentru Situații de Urgență acordă o importanță majoră dotării sectorului de urgență cu ambulanțe necesare atât Serviciilor Publice de Ambulanță cât si pentru SMURD. Astfel, procedura de achiziție va fi tratată cu prioritate la nivelul IGSU, pentru ca ambulanțele nou achiziționate să intre în dotarea salvatorilor de vieți, cât mai curând.,, anunță DSU.