Senatorul Voiculescu: Părinții de gemeni, tripleți sau multipleți primesc indemnizații majorate

76

Din această lună, părinții de gemeni, tripleți sau multipleți vor beneficia de sprijin dublu de la stat. Vestea bună este dată de către senatorul liberal de Olt Liviu Voiculescu.

Familiile cu gemeni, tripleți etc. beneficiază de indemnizații speciale. De mâine, acestea vor începe să le intre în conturi majorate.
,,Peste două mii de familii din România vor primi în această lună mai mulți bani. Este vorba depre părinții de gemeni, tripleți sau multipleți, a căror indemnizație de creștere a copilului a fost majorată cu 50%. Măsura vine ca urmare a adoptării de către Guvern a normelor metodologice de aplicare a OUG nr. 164/2022, act normativ ce prevede “suplimentarea cu 50% a indemnizației lunare pentru copiii născuți din sarcini gemelare, de tripleți sau multipleți, începând cu al doilea copil în condițiile prevăzute de lege”.
Plata dreptului reprezentând indemnizaţia pentru creşterea copiilor se va efectua în cont bancar în perioada 08 -15 ale lunii, și între 15-27 pentru cei care au optat pentru plata indemnizației prin mandat poștal.,, explică senatorul Liviu Voiculescu.