Primii pui BIO din România, crescuți în județul Olt, disponibili în magazine de mâine

3811

După prunele produse 100% natural atestate tradițional, comuna olteană Leleasca devine cunoscută la nivel național și prin prima fermă de pui de carne BIO din România. Deja primii pui BIO din ferma din Olt vor fi pe rafturile magazinelor începând de mâine, 1 noiembrie.

Grupul Carmistin și-a extins portofoliul La Provincia cu Pui BIO Hrănit Sănătos, un produs premium, de cea mai înaltă calitate, vârf de gamă al brandului. Acesta este crescut în județul Olt, prima fermă de pui organic sută la sută din România fiind inaugurată joia trecută, 26 octombrie, în comuna Leleasca. Produsele de Pui BIO vor fi deja disponibile pe piaţa românească începând cu data de 1 noiembrie, gramajul comercializat variind între 700 şi 1.200 gr./tăviţa.

Investiţia a generat și peste 100 de noi locuri de muncă în zonă.

Pentru a fi considerat bio, puiul trebuie să fie crescut în aer liber pe o suprafaţă alocată de minimum 4 metri pătraţi pe cap de pasăre. Materiile prime nu sunt modificate genetic şi nici nu sunt folosite pesticide, antibiotice şi adaosuri de sinteză. „Bio înseamnă nu doar furaj, nu folosim antibiotice, înseamnă să poţi da posibilitatea păsării să-şi arate tot potenţialul dezvoltat prin evoluţie. Pasărea să poată sta la lumină, să facă băi de soare, să aibă posibilitatea să mănânce iarbă”, a declarat Ovidiu Magiar, şeful de fermă.

Nutriţioniştii spun că aceste produse au o concentraţie mai mare de nutrienţi activi decât celelalte produse alimentare cu până la 40 la sută mai mult, iar asta ne poate feri de diverse afecţiuni.

Înfiintat în anul 2000 de familia Paraschiv, grupul Carmistin este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața agroalimentară din România. În județul Olt, mai deține o fermă de porci la Ipotești și două ferme de pui la Potcoava și Scornicești.

80 de NOI locuri de muncă la Potcoava. Investiție de 8 milioane euro în cea mai mare și modernă fermă de creștere a păsărilor din județul Olt | Realitatea Oltului